e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
Ανακοινώσεις προς τα μέλη του forum και δημοσιεύματα από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: ΤΥΧΑΙΟ ?....... ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ
#1046
ΤΥΧΑΙΟ ?....... ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ 13 Χρόνια, 1 Μήνας πριν Κarma: 9
Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου 2011
Να γιατί τα ΜΜΕ ουρλιάζουν: είναι «κακιά συντεχνία» οι φαρμακοποιοί
Τον τελευταίο καιρό ακούμε σύσσωμο το Πολιτικό Κατεστημένο και το «αδελφό» Μιντιακό Κατεστημένο να μας βομβαρδίζουν ανελέητα περί της «ανάγκης απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων».


Επιχειρηματολογούν ότι αυτό θα φέρει τη «δικαιοσύνη», θα «ωφελήσει» τον πολίτη με χίλιους δύο ευφάνταστους και αστραφτερούς τρόπους, σαν καλοσκηνοθετημένη διαφήμιση απορρυπαντικού, ότι θα «τονώσει» την Εθνική Οικονομία όπως δείχνουν τα δυσνόητα διαγράμματα των συνηγόρων της «θεωρίας» και άλλα τέτοια.

Ειδικά για τα Φαρμακεία, αυτά που έχουν ακουστεί από διάφορους «ειδικούς» στα ΜΜΕ είναι περισσότερα και από τα κουτσομπολιά των Σταρ του Θεάματος.

Τι τους λένε τους φαρμακοποιούς «λαμόγια» συνολικά, τι «μπακάληδες», τι «σατανικούς συντεχνίτες», τι «τροχοπέδη στην Ανάπτυξη της Χώρας», τι «παράσιτα της κοινωνίας»,...

και τι δεν τους έχουν σούρει.

Και μαζί με αυτό, στο ίδιο τσουβάλι οι εξίσου «κακοί» γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί,... μέχρι και οι «χρήζοντες εκσυγχρονισμό» φουρναραίοι, κομμώτριες κλπ. κλπ.

Όλοι κακοί! Όλοι χρήζοντες «Λυτρωτική Κάθαρση» στην Πυρά της «Απελευθέρωσης»! Όλοι ένοχοι!

Είμαστε δηλαδή μία χώρα με κοντά στο 1 εκατομύριο παλιανθρώπους! Το 10% του συνολικού πληθυσμού και το 20% του συνολικού παραγωγικού δυναμικού της Χώρας!

Όπως είμαστε μία χώρα με 1,5 εκατομ. «βολεμένους» Δημόσιους Υπάλληλους (, με κοντά στα 2 εκατομ. «καλοταϊσμένους» συνταξιούχους (!), με πόσα άραγε εκατομ. Ιδιωτικούς υπαλλήλους «βαρίδια» (! για την Ανάπτυξη κ.οκ.

Κοινώς, αν εξαιρέσεις τα παιδιά μέχρι 6 ετών και αυτούς τους 30.000-40.000 αληθινά βολεμένους-διαπλεκόμενους εκατομμυριούχους (τραπεζίτες, μπίζνεσμεν, μεγαλοστελέχη, μεγαλοδημοσιογράφους),

μιλάμε για ένα Έθνος που το 98% του πληθυσμού είναι, κατά τ΄ άλλα, «κακοί και οπισθοδρομικοί»!

Και τη χιλιοτραγουδισμένη αυτή «άποψη» την αναπαράγουν σε όλο το στερέωμα της ενημέρωσης διάφοροι. Από τους ίδιους τους δημοσιογράφους μέχρι ανώνυμες ομάδες «αυθόρμητων πολιτών», ανώνυμοι επιστολογράφοι, «αγανακτισμένοι» συνάνθρωποι με ευφράδεια και παραστατικότητα opinion-maker κλπ.

Δηλαδή χρειάζεται «αναμόρφωση» και «διαρθρωτικές αλλαγές» για το καλό μας... «Το λένε όλοι»! Χμ...

Σήμερα όμως διέρρευσε επίσημο έγγραφο του Υπ. Εξωτερικών με ημερομηνία «Φεβρουάριος 2010» που αφορούσε «Διμερείς Εμπορικές Σχέσεις Μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ», όπως τιτλοφορείται.

Σε αυτό λοιπόν αναφέρονταν ένα σωρό υπογεγραμμένοι σχεδιασμοί που στοχεύουν στην είσοδο Επενδύσεων Εταιρειών Εβραϊκών Συμφερόντων στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων. Όχι κακό θα έλεγε κανείς με την πρώτη ματιά.

Και διαβάζει κανείς επίσης ότι η στόχευση των ισραηλινών συμφερόντων είναι στους τομείς υψηλής τεχνολογίας, της ενέργειας, της λιανικής πώλησης και των φαρμάκων-τροφίμων.

Και όταν λέμε στόχευση εννοούμε (φυσικά) να έρθουν εδώ οι ισραηλινές εταιρείες, να μπουν στην Αγορά, να παραγκωνίσουν τους άλλους παίχτες (ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ελληνικές μικρές εταιρείες), και να δεσπόζουν αυτές στη θέση των ελληνικών. Τι άλλο άλλωστε θα τους ενδιέφερε να έρθουν να κάνουν εδώ;

Τώρα, τι ακριβώς θα ωφεληθεί ο πολίτης από αυτό; Προφανώς τίποτα απολύτως. Το αντίθετο. Εκεί που ένα μέρος της οικονομίας κινούνταν από ελληνικά χέρια και έδινε δουλειά και προοπτική σε ελληνικές οικογένειες, με αυτόν το σχεδιασμό, απλά θα δουλεύουμε για να πλουτίζουν ξένοι. Και να είναι και αφεντικά μας.

Άλλωστε, όπως αποκαλύπτει το ίδιο έγγραφο για συγκεκριμένο τομέα: «Οι εν λόγω (ισραηλινές) εταιρείες επιδιώκουν να αξιοποιήσουν την τεχνογνωσία (know-how) των ελληνικών εταιρειών με στόχο την, από κοινού με αυτές, επέκταση των δραστηριοτήτων τους μελλοντικά και σε άλλες χώρες».

Ειδικά για τα Φαρμακεία, το έγγραφο αποκαλύπτει ότι: «ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

... Κυριότερες ισραηλινές επενδύσεις στην Ελλάδα έχουν πραγματοποιηθεί από τις ακόλουθες εταιρείες:... (ε) Εμπορικός τομέας: οι αλυσίδες ενδυμάτων ML, CASTRO και CRAZY LINE καθώς και τα πολύ-φαρμακεία SUPER PHARM σχεδιάζουν, σε πρώτη φάση, την ίδρυση καταστημάτων λιανικής πώλησης στην Αθήνα.»

Κοινώς, εβραϊκών συμφερόντων Αλυσίδα Φαρμακείων έχει συμφωνηθεί να προετοιμαστεί το έδαφος από την Κυβέρνηση Παπανδρέου για να εισέλθει στην Ελληνική Αγορά.

Όμως, υπάρχουν κάποια εμπόδια.

Το πρώτο είναι η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και Αποφάσεις Ανωτάτων Ευρωπαϊκών Δικαστηρίων που απαγορεύουν την είσοδο ιδιωτών στην ιδιοκτησία και διαχείριση Φαρμακείων. Αυτό ισχύει παντού στην Ευρωζώνη και σχεδόν παντού στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Το δεύτερο είναι ότι το παράδειγμα των Αλυσίδων Φαρμακείων στις ΗΠΑ και στη Μεγάλη Βρεττανία έχει αποδειχθεί κάθε άλλο παρά ελκυστικό για μίμηση.

Ενδεικτικά, στις ΗΠΑ τα ίδια φάρμακα από τις Αλυσίδες πουλιούνται σε πολύ υψηλότερες τιμές από τον μέσο πανευρωπαϊκό όρο, ακόμα και από πλούσιες χώρες όπως π.χ. η Γερμανία και η Δανία, και

Η τυποποιημένη μαζική κλοπή των Βρεττανικού Ασφαλιστικού Συστήματος από τις εκεί Αλυσίδες κάνει τις όποιες «λαμογιές» ελλήνων γιατρών και φαρμακοποιών να φαντάζουν μπροστά τους απλό χαρτζηλίκι.

Πώς λοιπόν μπορεί να «πειστεί» η ελληνική κοινή γνώμη ώστε επιτρέψει να υλοποιηθεί η βούληση της Κυβέρνησης στο θέμα; Ειδικά τη στιγμή που για το συγκεκριμένο, αν αποτολμηθεί, θα μιλάμε για Νομοθετικό Πραξικόπημα-Σκάνδαλο Πανευρωπαϊκής Εμβέλειας;

Δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια: Πρέπει οι φαρμακοποιοί να δαιμονοποιηθούν μεθοδικά και επίμονα (ΜΜΕ), και στη συνέχεια με πρόφαση το «κακό που προκαλούν τα κλειστά επαγγέλματα» και την ιδιαίτερη συγκυρία της χώρας, να παρθεί η «τολμηρή απόφαση» να γίνει η (προσυμφωνημένη) «τομή» που θα μας «σώσει από αυτούς τους κακούς».

Απλό και χιλιοπαιγμένο. Σχεδόν προκάτ.

Τα πράγματα λοιπόν ποτέ δεν είναι τόσο αθώα όσο φαίνονται. Και αν δεν ξέρει κανείς το παρασκήνιο είναι πολύ εύκολο να εξαπατηθεί. Γι΄ αυτό άλλωστε και λέγεται παρασκήνιο. Αν ήταν προσκήνιο και οι προθέσεις ήταν γνωστές, το κόλπο θα ναυαγούσε στη γέννησή του.

Έχουν δίκιο λοιπόν που επαναστατούν οι φαρμακοποιοί. Και λίγα κάνουν.

Και θα έχουν δίκιο να φωνάζουν και όλοι οι πολίτες των οποίων η μοίρα ακολούθησε ή σχεδιάζεται να ακολουθήσει την ίδια προσυμφωνημένη πορεία.

Οι αλλαγές δεν σχεδιάζονται για να βελτιώσουν παθογένειες. Σχεδιάζονται για να τις εκμεταλλευτούν για να κάνουν τη χώρα μία απέραντη κορπορατική φάμπρικα ξένων συμφερόντων.

Φταίνε μετά όσοι μιλάνε για αμερικανοεβραϊκές συνομωσίες εναντίον της Ελλάδας με «Δούρειο Ίππο» τον Παπανδρέου και τη Κυβέρνησή του;

Τυχαίο; Ισως, αλλά...δεν νομίζω.
kris
Moderator
Δημοσιεύσεις: 197
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

Πωλούνται έπιπλα Φαρμακείου σε άριστη κατάσταση

Autor: admin

Πωλούνται έπιπλα φαρμακείου εξολοκλήρου φτιαγμένα από MDF. Τα ράφια είναι γυάλινα...
περισσότερα

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα