e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Ενημέρωση από την ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Φαρμακοποιών 28-09-13
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Ανακοινώσεις προς τα μέλη του forum και δημοσιεύματα από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: Ενημέρωση από την ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Φαρμακοποιών 28-09-13
#1654
Ενημέρωση από την ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Φαρμακοποιών 28-09-13 10 Χρόνια, 6 Μήνες πριν Κarma: 9
Συνάδελφοι,

Το τελευταίο χρονικό διάστημα γίνονται πυρετώδεις διαβουλεύσεις στο Υπουργείο Υγείας προκειμένου ο Υπουργός να ικανοποιήσει και τις τελευταίες απαιτήσεις των Τροϊκανών σύμφωνα με τις επιταγές των μνημονίων. Καθημερινές σχεδόν είναι και οι συναντήσεις – συνεννοήσεις (μυστικοσυμβούλια) του Προεδρείου του ΠΦΣ με τον Υπουργό ή με τους καθ’ ύλη συμβούλους του για θέματα που αφορούν τον κλάδο, χωρίς το Δ.Σ να ενημερώνεται ουσιαστικά .

Η στοχοποίηση των δαπανών για την υγεία, ειδικότερα για το φάρμακο, συνεχίζεται και το φαρμακείο βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων για μια σειρά αλλαγών που στοχεύουν την δραστική μείωση του αριθμού των φαρμακείων μέσω της φτωχοποίησής των.
Συγκεκριμένα:

1) Για τα φάρμακα υψηλού κόστους (ΦΥΚ), συζητείται η επαναφορά τους στα φαρμακεία με ποσοστό κέρδους μεταξύ 5-10 % και χωρίς δεσμευτικό χρονικό περιθώριο εξόφλησης της δαπάνης. Επίσης αφαιρούνται τα 30 ευρώ που ισχύουν σήμερα, αποσύρεται το rebate και μπαίνει πλαφόν (?)στις 20 συνταγές ή το 20% του αιτουμένου, ανά φαρμακείο. Δηλ. θα μας φορτώσουν μία δαπάνη με μηδενική συμμετοχή, με ανύπαρκτο ποσοστό κέρδους και πληρωμή στους 3- 4-5 μήνες , εάν δεν καταρρεύσει ο ΕΟΠΥΥ....

2) Παρά τις εξαγγελίες του προεδρείου του ΠΦΣ για σθεναρή αντίσταση στο ενδεχόμενο μία κατηγορία συμπληρωμάτων διατροφής να πωλούνται και από άλλα δίκτυα διανομής (βλέπε super market), δυστυχώς ΗΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ παρμένη και διατυπώνεται από μέλη της διοίκησης, ότι «θα μπορούσε μια κατηγορία βιταμινών να διατίθεται ελεύθερα και από άλλα εμπορικά καταστήματα». Σε πρώτη φάση θα λέγαμε εμείς. Ο απώτερος στόχος είναι γενικώς τα ΜΥΣΥΦΑ να πωλούνται και από άλλα δίκτυα, ενδεχόμενο το οποίο εμείς απορρίπτουμε κατηγορηματικά.

3) Η απαίτηση της Τρόϊκας είναι η συνολική φαρμακευτική δαπάνη να πέσει κάτω από τα 2 δις ευρώ τον χρόνο από 2,8 πέρσι και 2,4 φέτος, με οποιοδήποτε κόστος. Μία τέτοια εξέλιξη συνεπάγεται ανθρωπιστική κρίση στην υγεία,αλλά και πλήρη αμφισβήτηση της κατανομής κεφαλαίου και εργασίας στο χώρο της φαρμακαγοράς. Τα αντίμετρα που σχεδιάζουν είναι αύξηση συμμετοχής των ασφαλισμένων, εισιτήριο 25 ευρώ στα νοσοκομεία για να καλύψουν δήθεν τις ευπαθείς ομάδες τις οποίες οδήγησαν στην φτώχεια και στα όρια της επιβίωσης, η περαιτέρω μείωση τις τιμής των φαρμάκων, η επιβολή των γενοσήμων σε ποσοστό μέχρι και 60% και η δυναμική τιμολόγηση.

4) Στο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων σχεδιάζουν, σύμφωνα με έγκυρα δημοσιεύματα- διαρροές, να ισχύσει το συνεχιζόμενο ωράριο από 8.00 το πρωί μέχρι τις 8.30 το βράδυ και το Σάββατο 8.00 πρωί με 17.00 το απόγευμα. Επιλογή που είναι δυνατόν να οδηγήσει στην σταδιακή εξαφάνιση των περιφερειακών μικρομεσαίων φαρμακείων, αφού δεν θα μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε βιολογικά σε ένα τέτοιο εξοντωτικό ωράριο, αλλά ούτε και οικονομικά λόγω αδυναμίας πρόσληψης προσωπικού.

5) Η πρόταση του προέδρου του ΠΦΣ περί επαναφοράς των γαλάτων πρώτης ηλικίας στα φαρμακεία, με κουπόνι, με δυνατότητα συνταγογράφισης από τον γιατρό και συμμετοχή 50% , δίνει την δυνατότητα στον Υπουργό να κάνει κοινωνική πολιτική στις πλάτες των φαρμακοποιών, χωρίς να εξασφαλίζεται η χρηματοδότηση και ο χαρακτήρας του ΕΟΠΥΥ..

6) Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ο προηγούμενος Πρόεδρος του ΠΦΣ είχε συνάψει μυστική σύμβαση με την ΚΜΕΣ, ώστε προσωρινά το κόστος ελέγχου των συνταγών και διεκπεραίωσης των δαπανών να βαραίνει τους φαρμακοποιούς και δημιούργησε σάλο στον κλάδο. Αυτή η σύμβαση παρατάθηκε και πριν από 2 περίπου μήνες έγινε νόμος πια του κράτους που υποχρεώνει όλους τους παρόχουs υγείας να επωμίζονται και την δαπάνη αυτή. Σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, η νέα εταιρεία που θα αναλάβει με το αζημίωτο αυτήν την υπόθεση, ανήκει σε κάποιους συμβούλους του γραφείου του Υπουργού.( δώσανε ιδέες!!)

7) Τέλος, κάθε μέρα που περνάει γίνεται πιο ξεκάθαρο αυτό που λέγαμε από καιρό, ότι σταθερά μετατρέπεται ο ΕΟΠΥΥ από οργανισμός παροχής υπηρεσιών σε οργανισμό αγοράς υπηρεσιών. Αυτή η προοπτική μάλιστα, χωρίς να διευκρινίζεται το μεσοδιάστημα μεταβολής, με κίνδυνο να βρεθούμε μπροστά σε απλήρωτα χρέη του ΕΟΠΥΥ...

Στα τελευταία ΔΣ, το προεδρείο πάνω και από τις πληρωμές, τις πραζόλες, την κατάσταση των φαρμακείων, του ΕΟΠΥΥ, κλπ τους απασχολούν πάρα πολύ τα φλέγοντα γι αυτούς και μόνο θέματα, του επαγγελματικού Ταμείου, της DATABANK και της νομιμοποίησης των e-shop. «κάθε φαρμακείο και e-shop» το σύνθημα από εδώ και μπρος. Το «δια χειρός φαρμακοποιού» ξεχάστε το!

Α) Διατυμπανίζει η πλειοψηφία του ΠΦΣ την ίδρυση επαγγελματικού ταμείου με το πρόσχημα της κατάρρευσης του ΤΣΑΥ, όπως και των άλλων ασφαλιστικών ταμείων. Οι διαδικασίες είναι σε προχωρημένο στάδιο και επίκειται να τεθεί σε ψηφοφορία στην Γ.Σ του ΠΦΣ. Σε ερώτησή μας προς τον κ. Νεκτάριο, στον οποίο ανατέθηκε η μελέτη, αν είναι δυνατόν στο μέλλον να ξαναϋπάρξει περίπτωση κουρέματος αυτού του ταμείου, όπως εφαρμόστηκε πριν από 2 χρόνια με το PSI, η απάντηση ήταν, ότι τίποτε δεν αποκλείεται σε αυτές τις συνθήκες. Και σε δεύτερη ερώτηση ποιος εγγυάται τα κεφάλαια του επαγγελματικού ταμείου, η απάντηση ήταν κανείς, αυτή η επένδυση έχει όλα τα ρίσκα όπως παρόμοιες στο παρελθόν. Είναι ολοφάνερο πλέον το γεγονός ότι προσπαθούν να διαλύσουν όλο το πλέγμα της κοινωνικής ασφάλισης. Δεν ιδρώνει το αυτί κανενός για την κατάντια του ΤΣΑΥ, που από 2,2 δις αποθεματικά σήμερα έχει μόνο 300εκατ και το οποίο σε λίγο δεν θα μπορεί να εξασφαλίσει τις συντάξεις, και δημιουργούν επισφαλές ταμείο επικουρικής σύνταξης. KAI ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΟΝΟΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΟΥ ΜΕ ΕΙΔΙΚΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΑΜΕ, Ο κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΓΓΥΗΣΗ
Οι συνάδελφοι ας το σκεφθούν 2 και 3 φορές πριν κάνουν το βήμα.

Β) Κατατέθηκε πρόταση δημιουργίας «Εταιρείας επεξεργασίας δεδομένων» (data bank) ως απαραίτητο εργαλείο αξιολόγησης και ελέγχου του κυκλώματος του φαρμάκου για τον ΠΦΣ και την Πολιτεία. Η πρόταση από το Προεδρείο του ΠΦΣ ήταν να ανατεθεί σε εταιρεία βρετανικών συμφερόντων, με έδρα το Λονδίνο και σε ποσοστά 51% σε αυτούς και 49% στον ΠΦΣ. Σε μια εταιρεία με περίεργους σκοπούς δράσης και περίεργες συνθέσεις των οργάνων διοίκησης και ελέγχου. Αντιταχτήκαμε σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο καταψηφίζοντας την πρόταση και αντιπροτείναμε την δημιουργία αντίστοιχης εταιρείας με κεφάλαια του ΠΦΣ σε ποσοστό 100% και διοίκηση εκλεγμένη από την Γ.Σ του ΠΦΣ. Δεν πέρασαν 20 μέρες και μετά την απόρριψη του αιτήματός των από το ελεγκτικό συνέδριο, συμφώνησαν τελικά με την δική μας πρόταση. Εκκρεμεί η σύνταξη του καταστατικού.

ΠΛΗΡΩΜΕΣ: εκτός από τις παγιωμένες πια 90-100 ..ημέρες και σε δόσεις, που έχει την σιωπηρή αποδοχή της πλειοψηφίας, αφού δεν αντιδρούν, σημειώστε και δώστε προσοχή : σε μια πρώτη συνάντηση με όλο το ΔΣ πριν το καλοκαίρι , ο υπουργός είπε: «χρήματα για πληρωμές θα υπάρχουν μέχρι τον Οκτώβριο». Αυτό θυμίζει τις παλιές μέρες του ΟΠΑΔ, που μετά τον Οκτώβριο έβρισκε πάλι χρήματα κατά τις 20 Ιανουαρίου. Μπορεί να κάνουμε και λάθος , αλλά….

ΠΑΛΙΑ ΧΡΕΗ : Για γέλια η ιστορία, αλλά για κάποια φαρμακεία είναι για κλάματα, όπως έχουν εξελιχθεί για αυτούς. Όπως πολλές φορές σας έχουμε ενημερώσει, μιας και το θέτουμε πιεστικά το θέμα, η απάντηση ήταν κλασική: « όλα είναι έτοιμα και μόλις έρθουν τα χρήματα θα πληρωθούν άμεσα» . Πότε; « Πριν τα Χριστούγεννα του 2012, πριν τις Απόκριες του 2013, πριν το Πάσχα και οπωσδήποτε μέχρι τις 31/5, τέλος Ιουνίου η τελευταία ενημέρωση» κοκ.

Τώρα διαπιστώνουν οι κ .κ του Προεδρείου ότι τίποτε από αυτά δεν ισχύει και ενώ οι άλλοι φορείς πληρώθηκαν μέσα στον Ιούλιο τα χρέη του 2011-12, τώρα ανακάλυψαν ότι τίποτε δεν είναι έτοιμο και χρειάζεται νομοθετική; ρύθμιση κ.λπ.

Μιλάμε για 80 περίπου εκ. ευρώ παλιά χρέη, που όμως για κάποια φαρμακεία, κυρίως από ΔΕΗ, ΟΙΚΟ ΝΑΥΤΟΥ, ΤΑΠΟΤΕ κ.λπ. είναι ζήτημα επιβίωσης, αν δεν έχει γίνει ήδη η ζημιά. Με αυτό δεν υπονοούμε ότι δεν έκαναν τίποτε. Ασχολήθηκαν και αρκετά με το θέμα, όμως, ή όλα ήταν πρόχειρα και λόγια του αέρα ή δεν κατάλαβαν τίποτε ή κάποιοι τους δούλευαν. Και είτε οι ίδιοι κορόιδεψαν τους συναδέλφους, είτε αυτούς τους κορόιδεψαν άλλοι, στοιχειώδης αξιοπρέπεια επέβαλε τουλάχιστον να έχουν παραιτηθεί από τον τίτλο που έχουν στο ΔΣ.
Τέλος, όπως θα ξέρετε κατά την εκτέλεση μιας συνταγής , μπορεί να βγει μήνυμα ότι ο πολίτης δεν είναι ασφαλισμένος και να εκτελεστεί η συνταγή μόνο αφού ελέγξουμε εμείς το βιβλιάριο!!! Δηλαδή μια δουλειά της ΗΔΙΚΑ και του γιατρού να την κάνουμε εμείς. Συνήθως το μήνυμα είναι και λάθος και δεν έχουμε ευθύνη εμείς να σταματήσουμε μια νόμιμη συνταγή.

Στο τελευταίο ΔΣ παρά την αντίθετη άποψη των παρόντων μελών, ο πρόεδρος επέμενε και δεν δέχτηκε να βγει ανακοίνωση , που να καταγγέλλει την μετατροπή των φαρμακοποιών και σε ελεγκτές της ασφαλιστικής επάρκειας των πολιτών και να ζητά από τους συναδέλφους να την αγνοήσουν. Απ’ ότι καταλάβαμε υπήρχε ήδη συμφωνία προέδρου ΕΟΠΥΥ και ΠΦΣ. Την ανάληψη ευθύνης αν ένας πολίτης πάθει κάτι, ποιος θα την έχει;

ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ! ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΜΥΑΛΑ, ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ !

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ φαρμακοποιών ΑΘΗΝΑ 28-09-13
admin
"There is no mystery for an open mind"
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 146
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Άρρεν Γενέθλια: 05/30
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

Πωλούνται έπιπλα Φαρμακείου σε άριστη κατάσταση

Autor: admin

Πωλούνται έπιπλα φαρμακείου εξολοκλήρου φτιαγμένα από MDF. Τα ράφια είναι γυάλινα...
περισσότερα

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα