e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Ανακοινώσεις προς τα μέλη του forum και δημοσιεύματα από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ
*
#1672
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ 10 Χρόνια, 5 Μήνες πριν Κarma: 0
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ----Προγραμματικές θέσεις-Ψηφοδέλτιο


Συνάδελφοι

Οι καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές έχουν μετατρέψει την χώρα σε αποικία χρέους. Η χώρα βιώνει την μεγαλύτερη ανεργία των τελευταίων ετών. Η Δημόσια Υγεία καταρρέει,μπαίνοντας σε καθεστώς ανθρωπιστικής κρίσης. Η Φαρμακευτική Δαπάνη για το 2014 ,συμπεριλαμβανομένων των ΦΥΚ και φαρμάκων προς ανασφάλιστους πολίτες κλείδωσε στα 2 δις.

Το Φαρμακείο βρίσκεται στο στόχαστρο των μεγάλων πολυεθνικών καρτέλ.Η καθυστέρηση αποπληρωμής ΕΟΠΥΥ, η διεύρυνση του ωραρίου , η σταθερή μείωση ύλης του φαρμακείου,η μείωση του ποσοστού κέρδους , το rebate ,η ασφυκτική πιστωτική πολιτική των εταιρειών ,δίνουν το τελειωτικό χτύπημα στο ήδη αποδυναμωμένο φαρμακείο.

Μέσα σ' αυτό το ζοφερό παρόν ,μπαίνουμε σε εκλογική διαδικασία για τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Πειραιά και για εκπροσώπους μας στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Συνάδελφοι ,ο συνδικαλισμός και οι διεκδικητικοί αγώνες στον χώρο μας βασίστηκαν σε αυτοσχεδιασμούς και αποσπασματικές κινήσεις γράφοντας ενα φαύλο κύκλο ,με συνεχείς υποχωρήσεις από τη συνδικαλιστική ηγεσία μας . Η λειτουργία των παραπάνω οργάνων είναι καθαρά προεδροκεντρική με πλήρη αδυναμία συντονισμού και χάραξης τακτικής και στρατηγικής.

Συνάδελφοι,η παράταξη μας ήταν πάντα ο στυλοβάτης των συνελεύσεων και των κινητοποιήσεων του κλαδου.Με την ενεργή συμμετοχή της και με το πνεύμα συνεργασίας συνέβαλε στην ομαλή λειτουργία των αγώνων της τελευταίας τριετίας ,παραμερίζοντας πολιτικές και συνδικαλιστικές διαφορές. Όμως τα συλλογικά μας όργανα προτίμησαν με την αδράνεια και την απραξία τους,να στηρίξουν την πολιτική της τρικομματικής -δικομματικής κυβέρνησης αντι να περιφρουρήσουν τις δικές μας κινητοποιήσεις .

Συνάδελφοι
Το Φαρμακείο αποτελεί τον βασικό πυλώνα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας Η επιβίωσή του είναι απαραίτητη για την υγεία του πληθυσμού.

Απαιτούμε

---Άμεση χρηματοδότηση και στήριξη του ΕΟΠΥΥ.
---Συγκεκριμένο και βιώσιμο πλαίσιο αποζημίωσης των φαρμακείων.
---Άμεση πληρωμή οφειλόμενων ποσών δυο μηνών , για μερική ανακούφιση του φαρμακείου.
---Κατάργηση του διευρυμένου ωραρίου που μας οδηγεί στην πλήρη, φυσική πλέον, εξουθένωση.
---Παραμονή της επαγγελματικής ύλης στο Φαρμακείο.
---Αποκλειστική διακίνηση των ΜΥΣΥΦΑ μονο απο τα Φαρμακεία.
---Σταθερή λιανική τιμή στο φάρμακο.
---Σταθερό ποσοστό κέρδους.
---Συμψηφισμό των χρεών του φαρμακοποιού προς το Δημόσιο με τις αντίστοιχες οφειλές του προς αυτόν.
---Άσκηση πίεσης (μέσω των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων ) προς το τραπεζικό σύστημα για την κάθε είδους χρηματοπιστωτική διευκόλυνση του φαρμακείου (προγράμματα χρηματοδότησης ,πιστωτικές διευκολύνσεις ,κτλ)
---Αποκλειστική διακίνηση νοσοκομειακών φαρμάκων για περιπατητικούς ασθενείς ( αυτός είναι ο σωστός όρος για τα ΦΥΚ) ,με ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ προϋπόθεση την ΑΜΕΣΗ (σε 1 μήνα) καταβολή της αποζημίωσής τους ,την επιβολή ΠΛΑΦΟΝ ( ανά συνταγή και ποσόν) και την ΕΞΑΙΡΕΣΗ τους από το rebate.
---Μελέτη και πρόταση νέων μορφών συλλογικής οργάνωσης και διαχείρισης φαρμακείων (συνενώσεις ,συστεγάσεις) ,έτσι ώστε να αποτραπεί το φάσμα της ανεργίας που πλήττει ήδη τον χώρο μας ,και να αποδοθούν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας στους ασθενείς.Αυτο απαιτεί την ανατροπή των σημερινών αποτρεπτικών συνθηκών στην κατεύθυνση νομοθετικών και φορολογικών ρυθμίσεων και την δημιουργία επενδυτικών κινήτρων.
---Τα οικονομικά μεγέθη που αφορούν στην Υγεία να προσαρμοστούν στις πραγματικές ανάγκες του πληθυσμού και όχι σε μεγέθη που οδηγούν σε ανθρωπιστική κρίση.

Παλεύουμε

---Για την πλήρη υγειονομική κάλυψη όλου του πληθυσμού.Για μηδενική συμμετοχή φαρμάκων στους χρόνια πάσχοντες και σε ασθενείς που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.
---Για αλλαγή της ασφυκτικής πιστωτικής πολιτικής των προμηθευτών προς τα φαρμακεία ,ενας τομέας στον οποίο ο ρόλος του συνεταιριστικού κινήματος των φαρμακοποιών είναι καθοριστικός .
---Για έλεγχο της λειτουργίας των e-shop με απαραίτητη προϋπόθεση η έδρα του να είναι το ίδιο το φαρμακείο και μόνος υπεύθυνος ο ίδιος ο φαρμακοποιός .
---Για έμπρακτη αλληλεγγύη σε φαρμακοποιούς και φαρμακεία που αντιμετωπίζουν άμεσο πρόβλημα επιβίωσης.
---Για ενίσχυση τού ρόλου του Φαρμακευτικού Συλλόγου ( σύμβουλος κράτους και υπηρεσιών ΕΟΦ).
---Για ριζική αντιμετώπιση του φαινομένου της διαφθοράς στο χώρο του φαρμακείου,και επιδίωξη αλλαγής του υπάρχοντος νομοθετικού πλαίσιου των πειθαρχικών συμβουλίων των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργάνων στην κατεύθυνση της αυστηροποίησης των ποινών και ταχύτερης απονομής δικαιοσύνης.
---Για απόλυτο σεβασμό στην Φαρμακευτική Δεοντολογία .
---Για πάταξη του αθέμιτου ανταγωνισμού που διαιρεί τους συναδέλφους.
---Για την διαρκή και πιστοποιημένη δια βίου εκπαίδευση των φαρμακοποιών
---Για αυτορύθμιση του επαγγέλματος έτσι ώστε να μην γίνεται αντιποίηση του και ο αδειούχος φαρμακοποιός να συνεχίσει να είναι και ο ιδιοκτήτης.
---Βελτίωση στην ενημέρωση των μελών του Συλλόγου η οποία να παρέχεται και ουσιαστικά από την ιστοσελίδα του.
---Ουσιαστική συμμετοχή των μελών του ΔΣ σε όλα τα θέματα που αφορούν τα μέλη.

Συνάδελφοι
Ο δρόμος δεν είναι εύκολος. Για να μπορέσουμε να αντισταθούμε όσο καλύτερα γίνεται στην βίαιη κυβερνητική πολιτική του Μνημονίου και να διασφαλιστεί ποιοτική ,δημόσια και φαρμακευτική περίθαλψη όλου του πληθυσμού ,χρειάζεται και η συνεργασία με όλους τους φορείς Υγείας.
Η συνεργασία και ομοψυχία όλων των Φαρμακευτικών Συλλόγων είναι προαπαιτούμενο Χρειάζεται νέοι άνθρωποι με φρέσκες ιδέες ,γεννήματα του ριζοσπαστισμού των καιρών να συμμετέχουν ενεργά ,να δώσουν νέα πνοή στον κλάδο ,να βάλουν την σφραγίδα τους,να ηγηθούν σε αγώνες στηριζόμενοι στους φαρμακοποιούς που εργάστηκαν μέχρι σήμερα ευσυνείδητα και αδιάφθορα ,εξυπηρετώντας την πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας και σήμερα κινδυνεύουν με αφανισμό
Ήρθε πλέον η στιγμή να μπούν στο περιθώριο όσοι υπηρετούν τις εκάστοτε κυβερνητικές πολιτικές και όχι τους ανθρώπους που τους τίμησαν με την ψήφο τους και τους εμπιστεύτηκαν το παρόν και το μέλλον τους

Όποιος γονατισμένος είναι, όρθιος να σηκωθεί.
Όποιος χαμένος είναι, να παλέψει.
Όποιος την κατάστασή του έχει αναγνωρίσει, πώς να
εμποδιστεί;
Γιατί οι νικημένοι του σήμερα είναι οι νικητές του αύριο.
Και το Ποτέ γίνεται, Σήμερα ακόμα…

Bertolt Brecht ,Εγκώμιο στην Διαλεκτική



ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Βούλγαρη Δέσποινα
Κατσάς Διονύσης
Κουνέλη Ευτέρπη
Κουτετέ Δάφνη
Μεντζάλης Αλέξανδρος
Μπούμπας Δημοσθένης
Νικολαράκη Ζαμπία
Οικονομίδης Στέφανος
Χιώτης Πολυχρόνης

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
ΤΑΚΤΙΚΟΙ
Αθανασοπούλου Τέρψη
Καρατζάς Παναγιώτης
Λαουρδά Ελένη
ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ
Κυριακούλη Ευαγγελία
Σιδηροπούλου Μαριάννα

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΟΝ ΠΦΣ

ΤΑΚΤΙΚΟΙ

Καραμπινίδης Παναγιώτης
Κουτετέ Δάφνη
Κυριακούλη Ευαγγελία
Μαυρίδου Ευγενία
Μεντζάλης Αλέξανδρος
Χαραλαμπάκης Ιωάννης
Χιώτης Γεώργιος

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ

Βαληνδράς Σταμάτης
Βούλγαρη Δέσποινα
Δρίτσας Παναγιώτης
Μπούμπας Δημοσθένης
Πάνος Κωνσταντίνος
Παπαδοπούλου Ελένη
Σιδηροπούλου Μαριάννα
ΛΙΑΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗ
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 4
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Τελευταία διόρθωση: 12/11/2013 21:13 από ΛΙΑΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥΛΗ.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

Πωλούνται έπιπλα Φαρμακείου σε άριστη κατάσταση

Autor: admin

Πωλούνται έπιπλα φαρμακείου εξολοκλήρου φτιαγμένα από MDF. Τα ράφια είναι γυάλινα...
περισσότερα

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα