e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;
Ανακοινώσεις προς τα μέλη του forum και δημοσιεύματα από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: Συνέχεια της απεργίας
#1015
Συνέχεια της απεργίας 13 Χρόνια, 4 Μήνες πριν Κarma: 9
Συνάδελφοι

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με τους προέδρους των Φαρμακευτικών Συλλόγων όλης της χώρας, αποφασίστηκε η συνέχιση της απεργίας και η κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία.

Από την ενημέρωση που μας έγινε αποδεικνύεται ότι η κατάσταση είναι πιο σοβαρή από ότι πιστεύαμε μέχρι σήμερα και σύμφωνα με αυτά που διέρρεαν από τις προθέσεις του Υπουργού υγείας.

Κατ’ αρχή να σας ενημερώσουμε για την καθολικότητα συμμετοχής των φαρμακοποιών σε όλη την Ελλάδα (100%). Η Κυβέρνηση αιφνιδιάστηκε από τα ποσοστά συμμετοχής και θα αντεπιτεθεί τις επόμενες μέρες επικοινωνιακά μέσω των ΜΜΕ, αναδεικνύοντας την ταλαιπωρία που υφίσταται ο πολίτης για να βρει το φάρμακό του. Στόχος είναι να στρέψουν την κοινωνία απέναντί μας.

Γι’ αυτό τον λόγο χρειάζεται υπομονή, συσπείρωση γύρω από τους συλλόγους και αποφασιστικότητα στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Αυτές τις ημέρες παίζεται η τύχη του Ελληνικού Φαρμακείου, εάν θα μείνει στα χέρια μας ή αν θα περάσει σε πολυεθνικές αλυσίδες. Σε μεγάλο βαθμό εξαρτάται από την δική μας αποφασιστικότητα, διότι είμαστε πολύ δυνατοί για να τα καταφέρουμε μαζί με τους ΣΥΦΑ.

Η σοβαρότητα της κατάστασης προκύπτει από τα παρακάτω:

1) Παρ’ όλες τις προφορικές διαβεβαιώσεις και τις επικοινωνιακές αναφορές του Υπουργού για το ιδιοκτησιακό, σε κανένα επίσημο προσχέδιο δεν αναφέρεται ότι η ιδιοκτησία των φαρμακείων και φαρμακαποθηκών ανήκει σε φαρμακοποιούς και όχι σε ανώνυμες εταιρείες.

2) Ενώ το υπουργείο εκτιμά ότι ο αριθμός των φαρμακείων, σε αναλογία με τον πληθυσμό, είναι υπερβολικός ( 850/1), ταυτόχρονα μειώνει το πληθυσμιακό από 1500/1 σε 1000/1. Αυτό αυτόματα, στις νέες συνθήκες που θα διαμορφωθούν με τους Καλλικρατικούς Δήμους και τις Δημοτικές κοινότητες, οδηγεί σε μια αύξηση των φαρμακείων τις τάξης των 2-3000 σε όλη την χώρα.

3) Δίνει την δυνατότητα διπλασιασμού του αριθμού των φαρμακείων, χωρίς άλλους περιοριστικούς όρους, σε ακτίνα 200 μέτρων από τα κέντρα συνταγογράφισης, χωρίς να διευκρινίζεται ποια εννοεί και αν σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και τα αγροτικά Ιατρεία. Από μόνη της αυτή η ρύθμιση, ιδίως στα κέντρα όλων των πόλεων διπλασιάζει τον αριθμό τους. Σε νούμερα μπορεί να φθάσει και τα 4-6000 νέα φαρμακεία.

4) Για το ωράριο υποστηρίζει ο Υπουργός ότι θα διευκρινιστεί με υπουργική απόφαση, χωρίς όμως να δεσμεύετε στην συγκεκριμενοποίησή του, παρά μόνο το αφήνει δυνητικά ελεύθερο.

5) Υπάρχουν σοβαρές αντιφάσεις μεταξύ του προσχεδίου του Υπουργείου Υγείας και του προσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών, όσον αφορά το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Συγκεκριμένα το προσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, του οποίου η ψήφιση θα ακολουθήσει της ψήφισης του Υπουργείου Υγείας, αναφέρει για τα κλειστά επαγγέλματα ότι αίρεται ο οποιοσδήποτε περιορισμός ( ιδιοκτησιακό, πληθυσμιακό, χωροταξικό κ.ά) για την άσκηση όλων των επαγγελμάτων. Επισημαίνει δε στο τέλος ότι ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ο οποιοσδήποτε νόμος ΠΡΟΗΓΉΘΗΚΕ αυτού. Γίνεται κατανοητό ότι η οποιαδήποτε συμφωνία πάνω στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου υγείας να μην ισχύσει μετά την ψήφιση του σχεδίου νόμου σκούπα του Υπουργείου Οικονομικών για τα λεγόμενα κλειστά επαγγέλματα.

6) Όλες οι ρυθμίσεις είναι προϊόν κυβερνητικών επιλογών, μετά από παρεμβάσεις διαφόρων κύκλων, με στόχο την άλωση του Ελληνικού Φαρμακείου από τα πολυεθνικά μονοπωλιακά κεφάλαια. Χαρακτηριστική είναι η απάντηση του Υπουργού Οικονομίας κ. Παπακωσταντίνου, σε ερώτηση δημοσιογράφου ότι με αυτές τις ρυθμίσεις πλήττονται κυρίως τα μικρά και μεσαία φαρμακεία και υπάρχει κίνδυνος να κλείσουν, ως μη βιώσιμα, χιλιάδες φαρμακεία. Η απάντηση ήταν.. « και τι έγινε άμα κλείσουν τα μικρά φαρμακεία, θα αντικατασταθούν με άλλα μεγαλύτερα».

Εξ’ αυτών συμπεραίνεται ότι η επίθεση είναι ολομέτωπη και ανάλογη πρέπει να είναι η δική μας αντίδραση και αποφασιστικότητα. Μην πανικοβάλλεστε και κρατήστε αρραγές το μέτωπο. Η δύναμή μας δεν βρίσκεται στα Υπουργικά και τα Βουλευτικά έδρανα, βρίσκεται πίσω από τον πάγκο του Φαρμακείου. Παρόλη την επικοινωνιακή λασπολογία που θα ακολουθήσει για να στρέψουν την κοινή γνώμη εναντίον μας, πρέπει να έχουμε το νου μας ότι οι πελάτες μας ασθενείς, είναι και οι σύμμαχοί μας. Διότι όπως αφαίμαξαν μισθούς και συντάξεις σε όφελος αυτών που δημιούργησαν την κρίση και τα τοκογλυφικά χρέη, έτσι θέλουν να απαξιώσουν και το Ελληνικό Φαρμακείο της γειτονιάς παραδίδοντάς το στις πολυεθνικές. Δεν χρειάζονται πολλές αναλύσεις προς τους πελάτες μας ασθενείς. Αρκεί να τους ρωτήσουμε απλά, ποιον προτιμάνε πίσω από τον πάγκο, εμάς που τους εξυπηρετούμε ποικιλοτρόπως όλο τον χρόνο ή τους υπαλλήλους των εταιρειών που προαναφέραμε?

Σας καλούμε να συνεχίσετε τον αγώνα συμμετέχοντας καθολικά και πάλι στις 26-27-28 /Ιανουαρίου, σύμφωνα με την απόφαση του ΠΦΣ και της Γ.Σ του ΦΣΚ. Επίσης να συμμετάσχετε καθολικά στην διαμαρτυρία – πορεία που θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη την Τετάρτη 26-1-11 το πρωί, συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου (Εγνατία-Αριστοτέλους γωνία) στις 11:00 π.μ. και θα ακολουθήσει πορεία μέχρι το Διοικητήριο (πρώην Υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης)

Αγαθόπουλος Δημήτριος

Φαρμακευτικός Σύλλογος Κιλκίς
admin
"There is no mystery for an open mind"
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 146
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Άρρεν Γενέθλια: 05/30
Τελευταία διόρθωση: 24/01/2011 03:41 από admin.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

Πωλούνται έπιπλα Φαρμακείου σε άριστη κατάσταση

Autor: admin

Πωλούνται έπιπλα φαρμακείου εξολοκλήρου φτιαγμένα από MDF. Τα ράφια είναι γυάλινα...
περισσότερα

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα