e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Ανακοινώσεις προς τα μέλη του forum και δημοσιεύματα από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ
#1259
ΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 11 Χρόνια, 2 Μήνες πριν Κarma: 9
Ο ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΛΟΣ


Βάζουν τις ελληνικές εταιρείες να πωλούν με ζημιά 60%!

Η περίφημη πολιτική «μείωσης κόστους» του υπουργείου Υγείας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό του made in Greece φαρμάκου
Βάζουν τις ελληνικές εταιρείες να πωλούν με ζημιά 60%!

Επαίρεται το υπουργείο Υγείας, μιλώντας για «εκκωφαντική μείωση» της τιμής στην οποία προμηθεύτηκε ένα αντιβιοτικό. Και κορδώνεται ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος πώς με την ηλεκτρονική δημοπρασία για το σύνολο των νοσοκομείων της χώρας, με βάση τη δραστική ουσία, «έριξε» την τιμή ενός σκευάσματος από 5,2 εκατ. ευρώ σε 400.000 ευρώ.

Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση «περηφανεύεται» γιατί... οδηγεί -με μαθηματική ακρίβεια- τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες στο κλείσιμο. Ακριβώς κάνει με τη συγκεκριμένη -αλόγιστη- πολιτική. Μπορεί σήμερα ο κ. Λοβέρδος να βγαίνει στην τηλεόραση, παριστάνοντας τον σερίφη που έβαλε σε τάξη την ασυδοσία των φαρμακοβιομηχανιών -υπαινισσόμενος, ουσιαστικά, ότι κερδοσκοπούσαν αισχρά στο παρελθόν- η πραγματικότητα όμως είναι ακριβώς αντίθετη.

Η ηλεκτρονική δημοπρασία, με τους όρους που διεξάγεται, είναι διάτρητη στο dumping εκ μέρους των πολυεθνικών-κολοσσών. Ουσιαστικά, επιτρέπει στις ξένων -κυρίως ισραηλινών και αμερικανικών- συμφερόντων φαρμακοβιομηχανίες που ειδικεύονται στα φτηνά (ορισμένες φορές και αμφιβόλου ποιότητας) φάρμακα-«αντίγραφα» να προσφέρουν εξευτελιστικές τιμές. Έτσι, μπορεί ο υπουργός Υγείας να κερδίζει μερικά επιπλέον λεπτά δημοσιότητας, αλλά ταυτόχρονα «εξασφαλίζει» τον αφανισμό της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, του ελληνικού φαρμάκου, την απώλεια εκατομμυρίων ευρώ σε φόρους για το παραπαίον ελληνικό Δημόσιο και οδηγεί στην ανέχεια τις 20.000 οικογένειες στις οποίες δίνει ψωμί ο υγιής -κατά τα άλλα- κλάδος.

Προφανές σχέδιο

Σα να μην έφτανε αυτό, η συγκεκριμένη πολιτική δεν διασφαλίζει καν φθηνότερες τιμές φαρμάκου για τον Έλληνα ασθενή. Το σχέδιο των ξένων πολυεθνικών του φαρμάκου, μέσω της τακτικής του dumping είναι προφανές: Καθώς έχουν την ευχέρεια να πουλάνε επί μακρόν σε εξευτελιστικές, κάτω του κόστους τιμές (τόσο λόγω των «αντιγράφων» φαρμάκων, όσο και λόγω των τεράστιων διαθεσίμων τους), επιδιώκουν να στραγγαλίσουν τις ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες που δε μπορούν να ακολουθήσουν αυτή την τακτική (τόσο λόγω των υψηλής ποιότητας φαρμάκων τους, όσο και του μικρότερου μεγέθους τους). Απώτερος στόχος των πολυεθνικών είναι να πετάξουν το made in Greece φάρμακο εκτός αγοράς και να οδηγήσουν τις επιχειρήσεις που το παρασκευάζουν στο λουκέτο. Και, βέβαια, μόλις το επιτύχουν αυτό -έχοντας, ουσιαστικά, μονοπωλήσει την ελληνική αγορά- θα επιβάλλουν οι ίδιες ό,τι τιμή θέλουν, πουλώντας πλέον τα φάρμακα-«αντίγραφα» σε εξωφρενικές τιμές. Με τον τρόπο αυτό, και η χώρα θα έχει απολέσει 20.000 θέσεις εργασίας και ο Έλληνας ασθενής θα αποκλειστεί από την πρόσβασή του στα απαραίτητα φάρμακα.

Πώς απαντούν σε όλα αυτά οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες; Ουσιαστικά, η πολιτική του υπουργείου τις σπρώχνει να παίξουν με τους όρους του παιχνιδιού αυτού της Άγριας Δύσης, αν θέλουν να επιβιώσουν. Αναγκάζονται, λοιπόν, να πωλούν και αυτές κάτω του κόστους, με μόνο στόχο να στείλουν ένα μήνυμα σε υπουργείο, αμερικανικές και ισραηλινές πολυεθνικές ότι αντιστέκονται, ότι δε θα αφήσουν αμαχητί να περάσει η απολύτως παράλογη πολιτική.

Έτσι, φτάνουν να προσφέρουν τιμές με ζημία ακόμη και 60% (!), οι οποίες δεν καλύπτουν καν τα εργατικά κόστη. Με αυτόν τον τρόπο, κερδίζουν μεν τους διαγωνισμούς, ταυτόχρονα όμως «ματώνουν»...

Το ερώτημα -προς τον κ. Λοβέρδο- είναι πόσο θα αντέξουν οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες να παίζουν με όρους Άγριας Δύσης, πριν το υπουργείο συνειδητοποιήσει το έγκλημα που διαπράττει σε βάρος της χώρας.
kris
Moderator
Δημοσιεύσεις: 197
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα

Πωλειται επιχειρηση φαρμακειου

Autor: tetras61

Πωλειται επιχειρηση φαρμακειου σε κεντρικο σημειο λουτροπολης της Φθιωτιδας...
περισσότερα