e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Η υποκρισία του ΠΦΣ δεν έχει όρια
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Ανακοινώσεις προς τα μέλη του forum και δημοσιεύματα από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: Η υποκρισία του ΠΦΣ δεν έχει όρια
#1665
Η υποκρισία του ΠΦΣ δεν έχει όρια 10 Χρόνια, 5 Μήνες πριν Κarma: 9
ΑΦΟΥ ΑΔΡΑΝΗΣΕ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΜΕ ΤO ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥΣ Ή ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ, ΕΡΧΕΤΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΝΑ ΨΗΦΟΘΥΡΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΡΕΥΣΑΝ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΟΛΙΟ ΜΟΥ ΣΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΑΡΚΕΤΕΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗΣ "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ" ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ.
ΕΤΣΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.

ΕΚΧΩΡΗΣΕΙΣ=ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ-ΠΛΗΡΩΜΕΣ
Για την ιστορία της υπόθεσης.
Τον Νοέμβριο του 2012 θέσαμε σαν ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ στοΔ.Σ του ΠΦΣ το πρόβλημα που θα προκύψει από τις εκχωρήσεις και από τις επερχόμενες κατασχέσεις στα φαρμακεία, λόγω των καθηστερημένων πληρωμών και των ανεξόφλητων δαπανών από το 2011 και μετά.
Η πρώτη αντίδραση από το προεδρείο ήταν πλήρης αδιαφορεία βεβαιώνοντας ότι σύντομα το πρόβλημα θα επιλυθεί. Σε δεύτερη αναφορά μας τον Φεβρουάριο του 2013 είχαμε την ίδια αντιμετώπιση.
Αφού είδαμε 'οτι δεν υπήρχε καμία διάθεση από το προεδρείο να αντιμετωπίσει ένα πρόβλημα το οποίο σε λίγο θα γινόταν τσουνάμι σε μεγάλο αριθμό συναδέλφων, εγώ σαν Πρόεδρος του ΦΣ Κιλκίς μαζί με τον υπάλληλο του συλλόγου που διαχειρίζεται τις δαπάνες των συναδέλφων του Κιλκίς επισκεφθήκαμε τον ΕΟΠΥΥ και είχαμε συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΟΠΥΥ για αυτό το θέμα.
Διαμαρτυρηθήκαμε για την παρακράτηση των δαπανών για τα φαρμακεία που είχαν εκχωρήσεις ή κατασχέσεις και μας παρέπεμψαν στο Υπουργείο Οικονομικών ως αρμόδιο για την επίλυση του προβλήματος. Τους προτείναμε να δοθεί μια λύση που να εξυπηρετεί και τις υποχρεώσεις των συναδέλφων αλλά και να αφήνει περιθώρεια επιβίωσης σε όσους ήταν σε αυτήν την κατάσταση. Προτείναμε συγκεκριμένα σε όσους Συλλόγους είχαν διανεμητικούς λογαριασμούς οι πληρωμές των υποχρεώσεων των συναδέλφων να γίνονταν μέσω των Συλλόγων σαν ΝΠΔΔ σε συμφωνία κυρίως με τις τοπικές εφορίες και με τις φαρμακαποθήκες.Στους υπόλοιπους συλλόγους χωρίς διανεμητικούς ένα ποσοστό να πήγαινε στις υποχρεώσεις και ένα άλλο ποσοστό στον φαρμακοποιό για να μπορεί να επιβιώσει. Η απάντηση ήταν μακάρι να το δεχόντουσαν οι τοπικοί σύλλογοι αλλά δεν το δέχονται.
Αφού δεν μπορέσαμε να βρούμε λύση και οι υποχρεώσεις και τα αδιέξοδα των συναδέλφων έτρεχαν ξαναθέσαμε το πρόβλημα στο Δ.Σ του ΠΦΣ. Η απάντηση ήταν τι δουλειά είχατε εσείς στον ΕΟΠΥΥ παρακάμπτοντας τον Πανελλήνιο και συνεχίστηκε η παγερή αδιαφορία, ενώ το πρόβλημα γιγαντονόταν.
Όταν στο τέλος του καλοκαιριού άρχισε να ασχολείται οΕΟΠΥΥ με το πρόβλημα και έδωσε εντολή οι δαπάνες των συγκεκριμένων συναδέλφων να κατατίθενται στους τοπικούς ΕΟΠΥΥ με συγκεκριμένη διαδικασία και χρονοδιάγραμμα, ξαναθέσαμε το πρόβλημα και αμφισβητήσαμε την ικανότητα του ΕΟΠΥΥ να ανταποκριθεί στο πρόβλημα και στον τρόπο επίλυσής του. Κάτι που το διαπιστώνουμε μετά από τρείς μήνες αφού οι τοπικοί ΕΟΠΥΥ ακόμη δεν έχουν λάβει εντολές για το πως και πότε θα διακπαιρεωθούν οι δαπάνες αυτές.
Στην ίδια συζήτηση δεν υπήρχε ακόμη συγκεκριμένη απάντηση - πρόταση για διεκδίκηση. Σήμερα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα δίνεται κάποια λύση, όμως είναι ανεπαρκής ακόμη. Αυτή η λύση δίνει κάποια διέξοδο σε όσους οι υποχρεώσεις τους προς τρίτους είναι μικρότερες από τις μηνιαίες δαπάνες τους. Σε όσους όμως οι υποχρεώσεις τους είναι μεγαλύτερες των μηνιαίων δαπανών τους δεν δίνει λύση και είναι καταδικασμένοι να κλείσουν καταχρεωμένοι. Όσο διαρκεί η αφερεγγυότητα του κράτους με τα ανεξ'οφλητα χρέη του δεν δικαιούται να δημιουργεί αδιέξοδα επιβίωσης σε κανέναν.
Ποια λύση πρέπει να δοθεί? Η λύση που μπορεί να δοθεί είναι μόνο με πολιτική απόφαση και όχι υπηρεσιακά, διότι υπάρχει όντως νομικό πρόβλημα όσο ισχύει ο επαίσχυντος μνημονιακός νόμος βάσει του οποίου η εφορία ζητάει εκχωρήσεις ή προβαίνει σε κατασχέσεις την ίδια στιγμή που η πολιτεία και τα ασφαλιστικά ταμεία δεν εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις των απέναντι στα φαρμακεία. Τα χρέη τριών ετών και οι καθηστερήσεις πληρωμών οδηγούν παλλά φαρμακεία στην χρεωκοπεία.
Δεν έχω αυταπάτες ότι αυτή η Κυβέρνηση θα πάρει τέτοιου είδους απόφαση. Ούτε έχω την αυταπάτη ότι αυτό το προεδρείο του ΠΦΣ θα διεκδικήσει κάτι ενάντια στις επιθυμίες του υπουργού εφαρμόζοντας κατά γράμμα το μνημόνιο.
ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Φ.Σ ΚΙΛΚΙΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ ΤΟΥ ΠΦΣ.
Posted by ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (χωρίς επαλήθευση) on Δευ, 10/28/2013 - 22:42
admin
"There is no mystery for an open mind"
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 146
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Άρρεν Γενέθλια: 05/30
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

Πωλούνται έπιπλα Φαρμακείου σε άριστη κατάσταση

Autor: admin

Πωλούνται έπιπλα φαρμακείου εξολοκλήρου φτιαγμένα από MDF. Τα ράφια είναι γυάλινα...
περισσότερα

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα