e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Το αναθεωρημένο Μνημόνιο για φάρμακα και φαρμακεία
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Ανακοινώσεις προς τα μέλη του forum και δημοσιεύματα από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: Το αναθεωρημένο Μνημόνιο για φάρμακα και φαρμακεία
#964
Το αναθεωρημένο Μνημόνιο για φάρμακα και φαρμακεία 13 Χρόνια, 5 Μήνες πριν Κarma: 9
Τι προβλέπει το αναθεωρημένο Μνημόνιο για φάρμακα και φαρμακεία

Τριάντα κύρια νέα μέτρα (και αρκετά ακόμη «συμπληρωματικά), για εξοικονόμηση πόρων έως 12 δισ. ευρώ, φέρνει το αναθεωρημένο Μνημόνιο που υπέγραψε η κυβέρνηση με την Τρόικα.
Μεταξύ των μέτρων αυτών περιλαμβάνονται περικοπές δαπανών σε φάρμακα, με στόχο την εξοικονόμηση 900 εκατ. ευρώ αλλά και μέτρα για «προώθηση της επιχειρηματικής ανταγωνιστικότητας» που αφορούν άμεσα τα φαρμακεία.
Σε ότι αφορά τις μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Υγείας και ειδικότερα σε ό,τι έχει να κάνει με τα φάρμακα, τη φαρμακευτική δαπάνη και τα φαρμακεία, το αναθεωρημένο Μνημόνιο προβλέπει τα εξής:
1. Επέκταση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στα κύρια ταμεία κοινωνικής ασφάλισης (μέχρι το Μάρτιο του 2011). Αξιολόγηση των πληροφοριών από ειδική ενιαία μονάδα των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης και δημοσίευση ετήσιας έκθεσης.
2. Υποχρεωτική ηλεκτρονική συνταγογράφηση από τους γιατρούς με κριτήριο τη δραστική ουσία.
3. Διεύρυνση της αρνητικής λίστας των χορηγούμενων φαρμάκων.
4. Ολοκλήρωση της νέας θετικής λίστας (καλυπτομένων από τα ασφαλιστικά ταμεία) φαρμάκων από τον Ε.Ο.Φ., με τη χρήση συστήματος που θα βασίζεται σε ενδεικτικές τιμές αναφοράς.
5. Η ευθύνη της τιμολόγησης των φαρμάκων μεταφέρεται στον Ε.Ο.Φ.
6. Όλες οι άλλες πτυχές της φαρμακευτικής πολιτικής μεταφέρονται στο υπουργείο Υγείας.
7. Δημοσίευση του πλήρους τιμοκαταλόγου φαρμάκων στην αγορά, χρησιμοποιώντας το νέο μηχανισμό τιμολόγησης. Ο κατάλογος αυτός θα δημοσιευτεί μέχρι το Δεκέμβριο του 2010 και θα αντικαταστήσει τη μερική λίστα που θεσπίστηκε το Σεπτέμβριο. Θα πρέπει να ενημερώνεται ανά τρίμηνο.
8. Τα όρια (πλαφόν) στη μείωση των τιμών που τέθηκαν σε εφαρμογή το Σεπτέμβριο του 2010, θα αρθούν το Μάρτιο του 2011.
9. Προσαρμογές των συντελεστών ΦΠΑ για τα φάρμακα (μεταφορά απ' το συντελεστή 11% σε 6,5%).
10. Αύξηση της χρήσης των αντιγράφων φαρμάκων (γενόσημα). Μέχρι το τέλος της νέας χρονιάς θα πρέπει τουλάχιστον το 50% των φαρμάκων που χρησιμοποιούνται στα δημόσια νοσοκομεία να είναι γενόσημα. Η προμήθεια των φαρμακευτικών σκευασμάτων στα δημόσια νοσοκομεία θα γίνεται με κριτήριο τη δραστική ουσία.
11. Ανώτατη τιμή γενόσημων στο 60% της τιμής των αντίστοιχων επώνυμων φαρμάκων. Χαμηλότερο ποσοστό συμμετοχής ασφαλισμένων για γενόσημα με τιμή κάτω από 60% από τιμή αναφοράς.
12. Η απελευθέρωση των κλειστών επαγγελμάτων θα ολοκληρωθεί σύντομα. Η κυβέρνηση θα ετοιμάσει νομοθεσία η οποία θα υιοθετηθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου 2011 και θα επικεντρώνεται (όπως αναφέρει το Μνημόνιο) «στα επαγγέλματα με υψηλό οικονομικό αντίκτυπο (συμπεριλαμβανομένων των φαρμακοποιών)».
13. Σχετικά με το (12), σ' ότι αφορά το επάγγελμα του φαρμακοποιού:
α) Προωθούνται πιο ελαστικά ωράρια λειτουργίας και
β) μειώνεται το περιθώριο κέρδους των φαρμακείων στις τιμές λιανικής πώλησης, είτε άμεσα με μείωση στο 15%-20%, είτε έμμεσα με τη θέσπιση ενός συστήματος εκπτώσεων για τα φαρμακεία, για πωλήσεις πάνω από ένα προκαθορισμένο όριο (rebate).
Επίσης, ξεκινώντας από το 2012, «τα περιθώρια κέρδους των φαρμακείων θα πρέπει να υπολογίζονται ως ένα κατ' αποκοπή ποσό ή μία κατ' αποκοπή αμοιβή, συνδυασμένη με ένα μικρό περιθώριο κέρδους».
14. Μειώνεται το περιθώριο κέρδους των εταιρειών χονδρικής που διανέμουν φαρμακευτικά προϊόντα, κατά τουλάχιστον ένα τρίτο, από τον Ιανουάριο του 2011.
15. Η Κυβέρνηση αναλαμβάνει να εισπράττει τη συμφωνημένη επιστροφή τιμήματος από τις φαρμακευτικές εταιρείες (rebate), μέσω της χρήσης των πληροφοριών που παρέχονται από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και το σύστημα ηλεκτρονικής σάρωσης συνταγών.

Το αναθεωρημένο Μνημόνιο στα Ελληνικά

Πηγή: Φαρμακευτικός Κόσμος
admin
"There is no mystery for an open mind"
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 146
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Άρρεν Γενέθλια: 05/30
Τελευταία διόρθωση: 11/12/2010 17:26 από admin.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

Πωλούνται έπιπλα Φαρμακείου σε άριστη κατάσταση

Autor: admin

Πωλούνται έπιπλα φαρμακείου εξολοκλήρου φτιαγμένα από MDF. Τα ράφια είναι γυάλινα...
περισσότερα

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα