e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

ΤΑ ΔΩΡΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Ανακοινώσεις προς τα μέλη του forum και δημοσιεύματα από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: ΤΑ ΔΩΡΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ
#966
ΤΑ ΔΩΡΑΚΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ 13 Χρόνια, 5 Μήνες πριν Κarma: 9
12/12/2010
Νέα «δωράκια» στους φαρμακοβιομήχανους(ΚΥΡ. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Της ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ edimitra@enet.gr

Την ώρα που η ηγεσία του υπουργείου Υγείας μειώνει τις δαπάνες σε όλο το ΕΣΥ, αυξάνει το ποσοστό κέρδους των φαρμακοβιομηχάνων.

Από το μέτρο πλήττονται κυρίως οι 29 συνεταιριστικές φαρμακαποθήκες που δημιουργήθηκαν από φαρμακοποιούς. Οπως προκύπτει από το πολυνομοσχέδιο με τίτλο «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις» που θα προωθηθεί στην ολομέλεια της Βουλής αρχές Ιανουαρίου, μειώνεται το μεικτό κέρδος των φαρμακαποθηκών από 8% σε 5,4%.

Το ποσοστό 2,6% θα καρπωθούν ωστόσο αποκλειστικά οι φαρμακευτικές εταιρείες, καθώς απλώς θα μειώσουν την έκπτωση που έκαναν στις φαρμακαποθήκες ώστε να έχουν και εκείνες κέρδος εφόσον η λιανική τιμή δεν αλλάζει.

Με το συγκεκριμένο μέτρο η φαρμακοβιομηχανία θα ισοφαρίσει και το γνωστό rebate, δηλαδή την υποχρέωσή της να επιστρέφει ένα ποσοστό 4% επί των κερδών της απ'' τις πωλήσεις ετησίως σε ex-factory τιμές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, που είχε συμφωνηθεί στο παρελθόν με την κυβέρνηση.

Από το συγκεκριμένο μέτρο πλήττονται κυρίως οι συνεταιριστικές φαρμακαποθήκες (29 πανελληνίως), που έχουν δημιουργηθεί από φαρμακοποιούς -μετόχους και οι οποίοι εφοδιάζουν την ελληνική αγορά. Οι υπόλοιπες εστιάζουν τις δραστηριότητές τους στις λεγόμενες παράλληλες εξαγωγές, που τους αποφέρουν και το 80% των κερδών τους.

Οπως δηλώνει στην «Κ.Ε.» ο Κυριάκος Θεοδοσιάδης, Α'' αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου: «Το κέρδος το επωφελούνται εξ ολοκλήρου οι φαρμακοβιομηχανίες. Διότι το κέρδος του φαρμακεμπόρου είναι κάτι σαν προμήθεια που τους δίνει η φαρμακευτική εταιρεία για να διανείμουν τα προϊόντα της. Δεν θα μειωθεί η λιανική τιμή, άρα δεν θα υπάρχει κανένα όφελος για τα Ταμεία ή τον πολίτη. Οι συνεταιρισμοί θίγονται γιατί οι φαρμακέμποροι τη μερίδα του λέοντος στα κέρδη τους την έχουν από τις εξαγωγές, ενώ οι συνεταιρισμοί δεν μπορούν να διακινήσουν μαύρα και κατά κανόνα καλύπτουν την ελληνική αγορά. Πρόκειται για ένα καθαρό δωράκι στις φαρμακευτικές εταιρείες. Σε όποιες συσκέψεις και να είχαμε κάνει για το φάρμακο, η συγκεκριμένη ρύθμιση του υπουργείου δεν είχε αναφερθεί πουθενά. Ηταν κεραυνός εν αιθρία».

Αγνοια για τις λεπτομέρειες του θέματος δηλώνει πως έχει, προς το παρόν, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) Δ. Φιλιώτης, ο οποίος επεσήμανε στην «Κ.Ε.» πως «αποτελεί ένα σχέδιο νόμου το οποίο δεν έχει κατατεθεί ακόμη στη Βουλή. Δεν είναι καθόλου σαφές τι σημαίνει αυτή η ρύθμιση».
kris
Moderator
Δημοσιεύσεις: 197
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

Πωλούνται έπιπλα Φαρμακείου σε άριστη κατάσταση

Autor: admin

Πωλούνται έπιπλα φαρμακείου εξολοκλήρου φτιαγμένα από MDF. Τα ράφια είναι γυάλινα...
περισσότερα

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα