e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Ανακοινώσεις προς τα μέλη του forum και δημοσιεύματα από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ
#979
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ 13 Χρόνια, 5 Μήνες πριν Κarma: 9
«Συνταγή» για συστεγάσεις φαρμακείων
Η συστέγαση θα αφορά από δύο μέχρι και πέντε φαρμακοποιούς και δεν θα υπάρχει πληθυσμιακό κριτήριο. Το ποσοστό ιδιοκτησίας θα καθορίζεται από τους ίδιους με εμπορικούς όρους «E» 30/12
mail to Εκτυπώστε το Αρθρο Μεγαλύτερα Γράμματα Μικρότερα Γράμματα

«Ναι» στις συστεγάσεις φαρμακείων, χωρίς πληθυσμιακά κριτήρια, είπε χθες ο υπουργός Υγείας. Ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος αποδέχτηκε σχετική πρόταση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), θεωρώντας ότι δίνεται έτσι δυνατότητα εισόδου νέων φαρμακοποιών στο επάγγελμα, χωρίς να ανοίγουν νέα φαρμακεία.

Ο υπουργός Υγείας Αν. Λοβέρδος. Οι ρυθμίσεις για το επάγγελμα του φαρμακοποιού θα εισαχθούν στη Βουλή στις αρχές Φεβρουαρίου
Ο υπουργός Υγείας Αν. Λοβέρδος. Οι ρυθμίσεις για το επάγγελμα του φαρμακοποιού θα εισαχθούν στη Βουλή στις αρχές Φεβρουαρίου

Οι δύο πλευρές συμφωνούν ότι όσο περισσότερα φαρμακεία ανοίγουν τόσο αυξάνεται η φαρμακευτική δαπάνη.

Η συστέγαση μπορεί να αφορά δύο έως πέντε φαρμακοποιούς, οι οποίοι θα διαθέτουν όλοι άδεια λειτουργίας φαρμακείου. Το ποσοστό ιδιοκτησίας επί του φαρμακείου θα καθορίζεται από τους ίδιους (με εμπορικούς όρους), ενώ στην περίπτωση αποχώρησης ενός, η άδεια θα επιστρέφεται στην αρχή που την εκδίδει.
«Συνταγή» για συστεγάσεις φαρμακείων

Το θέμα θα ρυθμιστεί με διάταξη σε πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή έπειτα από τις 10 Ιανουαρίου και αναμένεται να συζητηθεί στην Ολομέλεια έως τις 8 Φεβρουαρίου.

Το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει και μια σειρά άλλες ρυθμίσεις για το επάγγελμα του φαρμακοποιού, οι οποίες εξακολουθούν να αποτελούν «αγκάθι» στον διάλογο υπουργείου - φαρμακοποιών.

Δύο νέα θέματα
Κατά τη διάρκεια χθεσινής συνάντησης με τους μεγαλύτερους φαρμακευτικούς συλλόγους, ο υπουργός Υγείας έθεσε δύο νέα θέματα: τη διάθεση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) αποκλειστικά από τα φαρμακεία και την αλλαγή των πληθυσμιακών κριτηρίων για την ίδρυση φαρμακείου.

Ανοιχτό παραμένει ακόμη και το θέμα λειτουργίας το Σάββατο, καθώς και η κλιμακούμενη επιστροφή στα Ταμεία ποσού ανάλογα με τον τζίρο ( rebate) κάθε φαρμακείου προς αυτά.

Για τα πληθυσμιακά κριτήρια δημιουργίας φαρμακείου, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι μπορούν να διαμορφωθούν ως εξής: από 1.500 κάτοικοι που απαιτούνται σήμερα για την ίδρυση νέου φαρμακείου, να περιοριστούν στους 1.000 ή τους 1.300. Δεν διευκρινίστηκε, ωστόσο, αν το μέτρο θα αφορά το σύνολο της χώρας ή τουριστικές περιοχές, όπου η ζήτηση πολλαπλασιάζεται το καλοκαίρι.

Αλλαγή
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), κ. Θεόδωρος Αμπατζόγλου, πρότεινε την εξής αλλαγή: για την ίδρυση του πρώτου φαρμακείου να απαιτείται πληθυσμός 1.500 κατοίκων. Για το δεύτερο (απαιτείται σήμερα πληθυσμός 1.500 + 1.501 = 3.001) να απαιτούνται 2.250 (1.500 + 750) και για το τρίτο 3.250 (1.500 + 750 + 1.000).

Η διοίκηση του ΠΦΣ συγκάλεσε για τη Δευτέρα τη γενική συνέλευση των 165 εκλεκτόρων της, προκειμένου να αξιολογήσει τα νέα θέματα που έθεσε χθες ο υπουργός Υγείας και να σταθμίσει τη στάση του κλάδου.

ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Τι ζητούν με την πρότασή τους οι φαρμακοποιοί

Εγγραφη πρόταση για τις συστεγάσεις φαρμακείων παρέδωσε χθες στον υπουργό Υγείας το προεδρείο του ΠΦΣ. Στην πρόταση αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Αν σε ένα φαρμακείο συστεγάζονται δύο ή τρεις φαρμακοποιοί, οι οποίοι βάσει του ισχύοντος νόμου θεωρούνται ως μεμονωμένως λειτουργούντα φαρμακεία στην ίδια στέγη, οι συντελεστές υποδιπλασιάζονται ή υποτριπλασιάζονται αντιστοίχως.

Κατ' εξαίρεση των περί πληθυσμιακών διατάξεων, επιτρέπεται η συστέγαση στο ίδιο κατάστημα περισσοτέρων του ενός υπό ίδρυση φαρμακείων, με τη χορήγηση αδειών ιδρύσεως φαρμακείων, ορισμένου ή αορίστου χρόνου.

Οι φαρμακοποιοί υποχρεούνται να συστεγαστούν στα χρονικά όρια που προβλέπει ο νόμος, συντάσσοντας συμβολαιογραφικό έγγραφο σύστασης ομόρρυθμης εταιρείας, στην οποία ο αδειούχος φαρμακοποιός έχει ποσοστό τουλάχιστον 51%.

Κατά τη λύση της συστέγασης, οι μεν άδειες ίδρυσης φαρμακείου που χορηγήθηκαν κατ΄ εξαίρεση των πληθυσμιακών κριτηρίων, αν υφίστανται κενές θέσεις, καλύπτονται. Εφόσον είναι υπεράριθμες, ανακαλούνται αυτοδικαίως. Για τις αρχικές άδειες ίδρυσης φαρμακείου χορηγείται άδεια συνέχισης λειτουργίας τους ή νέα άδεια, αν μεταφερθούν σε άλλη θέση.

Στην περίπτωση που ο αρχικός αδειούχος φαρμακοποιός παραιτείται, προκειμένου να συνταξιοδοτηθεί, μπορεί να μεταβιβάσει την άδεια ίδρυσης του φαρμακείου του στον συστεγασθέντα φαρμακοποιό.

Τα συστεγαζόμενα φαρμακεία θεωρούνται ως μία φαρμακευτική μονάδα και υποχρεούνται σε μία διημέρευση και διανυκτέρευση. Οι φαρμακοποιοί των συστεγασθέντων υποχρεούνται στην αυτοπρόσωπη διεύθυνση των συστεγασμένων φαρμακείων τους.

Για τη λειτουργία του Σαββάτου, ο ΠΦΣ προτείνει να παραμένουν ανοικτά από τις 8 το πρωί έως τις 2.30 το μεσημέρι, σε ποσοστό από 0% έως 25% του συνολικού αριθμού των λειτουργούντων φαρμακείων κάθε φαρμακευτικού συλλόγου. Το ποσοστό αυτό θα ορίζεται με απόφαση του οικείου περιφερειάρχη.

Η διοίκηση του Συλλόγου επισημαίνει ότι η Οδηγία 123/2006 εξαιρεί ρητά τις φαρμακευτικές υπηρεσίες από την ανάγκη απελευθέρωσης υπηρεσιών, αναφέροντας ότι δεν εμπίπτουν οι φαρμακευτικές υπηρεσίες στο πεδίο εφαρμογής της Οδηγίας. Επιπλέον -σημειώνει- δύο πρόσφατες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου τάσσονται υπέρ της ανεξαρτησίας του φαρμακείου, ορίζοντας τα φαρμακεία ως χώρους παροχής Υγείας και όχι ως απλά εμπορικά καταστήματα.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΩΡΓΟΣ
dkarag@pegasus.gr
kris
Moderator
Δημοσιεύσεις: 197
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

Πωλούνται έπιπλα Φαρμακείου σε άριστη κατάσταση

Autor: admin

Πωλούνται έπιπλα φαρμακείου εξολοκλήρου φτιαγμένα από MDF. Τα ράφια είναι γυάλινα...
περισσότερα

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα