e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Θέματα γενικού ενδιαφέροντος
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
#1180
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ 11 Χρόνια, 6 Μήνες πριν Κarma: 9
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πολιτική αφανισμού της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας, από το Υπουργείο Υγείας

Με Dumping τιμών επιχειρείται
η καταστροφή του εγχώριου παραγωγικού ιστού

29.7.2011. Με μια απόφαση η οποία εντάσσεται στη σφαίρα του μη νόμιμου, η ηγεσία του ελληνικού Υπουργείου Υγείας υπογράφει τη διάλυση της Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας. Ένας διάτρητος διαγωνισμός με αυθαίρετες προδιαγραφές, φαίνεται να κατακυρώνεται προς χάριν μιας πολιτικής η οποία ευνοεί απροκάλυπτα το dumping τιμών, εξοβελίζει την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία και αφήνει μετέωρους 8.500 εργαζόμενους, αδιαφορεί ότι θα εκτοξεύσει μεσομακροπρόθεσμα τη φαρμακευτική δαπάνη, αγνοεί την πανευρωπαϊκή εμπειρία για και για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις βαφτίζει «ελληνική» μια εισαγωγική πολυεθνική εταιρία, στην οποία φαίνεται ότι κατακυρώνεται το 90% του «διαγωνισμού». Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας δηλώνει ότι θα προσφύγει στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, αφού είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται περί dumping τιμών με προκλητικές τιμές κάτω του κόστους, που θα διαμορφώσει καθεστώς μονοπωλίου με σοβαρές και τεράστιες παρενέργειες τις οποίες το Υπουργείο Υγείας, φαίνεται να αγνοεί παντελώς.

Η απόφαση αυτή «κλείνει το μάτι» στις πολυεθνικές εταιρίες, αφού είναι βέβαιο ότι μεσομακροπρόθεσμα, με την εξαφάνιση της εγχώριας φαρμακοβιομηχανίας στην Ελλάδα, τα φαινόμενα της υποκατάστασης θα πολλαπλασιαστούν, επιβαρύνοντας φυσικά τη φαρμακευτική δαπάνη. Όταν εξαιτίας της παραπληροφόρησης, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας εμφανίζει ως επιτυχία αυτή την εξέλιξη, τότε φαίνεται ότι το στοίχημα της ανάπτυξης απασχολεί μόνο την Τρόϊκα και το ΔΝΤ, και όχι την πολιτεία!Ρωτάμε τον Υπουργό :
• Τι επενδύσεις στη χώρα έχει η συγκεκριμένη εταιρεία στην οποία κατακυρώνεται ο διαγωνισμός; Πόσους εργαζόμενους απασχολεί; Πόσους φόρους και ΦΠΑ έχει καταβάλει; Τι παραγωγή, τεχνογνωσία, καινοτομία έχει προσφέρει στη χώρα μας;
• Είναι σε γνώση του ότι μέρος του διαγωνισμού είχε φωτογραφικές διατάξεις και επιχειρείται ανάθεση σε έναν και μοναδικό προσφέροντα κατά παράβαση του ισχύοντος νομικού πλαισίου;
• Ποιο είναι το πραγματικό όφελος για το Κράτος από τη πρακτική που ακολουθεί το Υπουργείο Υγείας; Ποια θα είναι η σχέση κόστους/οφέλους όταν όλα τα φάρμακα θα είναι εισαγόμενα από τρίτες χώρες ενώ θα έχουν χαθεί 8.500 θέσεις εργασίας, σημαντικές επενδύσεις, ΦΠΑ και μια σειρά άλλων εσόδων για το Κράτος που συνδέονται με τη λειτουργία των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών;
• Γιατί επιτρέπει αυτό το απροκάλυπτο dumping στις τιμές των φαρμάκων που διαμορφώνει μονοπωλιακές καταστάσεις που τελικά οδηγούν στην απόσυρση των φθηνών φαρμάκων από την αγορά και στην υποκατάστασή τους με νεώτερα ακριβότερα;
• Γιατί έχουν προκλητικά αγνοηθεί παντελώς οι προτάσεις που έχει καταθέσει η ΠΕΦ οι οποίες διασφαλίζουν και τη μείωση της δαπάνης στα επιθυμητά επίπεδα χωρίς την διάλυση των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών και εγγυώνται την επάρκεια και την ποιότητα των φαρμάκων που χορηγούνται στον Έλληνα ασθενή;

Αν αυτή η απόφαση είναι προϊόν άγνοιας ή λανθασμένων εκτιμήσεων – ακόμη και μετά την τεράστια προσπάθεια ενημέρωσης για τα φαρμακοοικονομικά δεδομένα και την πανευρωπαϊκή εμπειρία, - τότε έχει νόημα και υπάρχει χρόνος ακόμη να απευθύνουμε έκκληση στο Υπουργείο Υγείας ώστε να αντιληφθεί και να αξιολογήσει τις τραγικές συνέπειες από την επιλογή ενός λανθασμένου συστήματος προμηθειών που και νομικά βρίσκεται μετέωρο.


Π.Ε.Φ.
Η Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας (Π.Ε.Φ.) εκφράζει τις θέσεις των ελληνικών φαρμακοβιομηχανιών της χώρας, που διατηρούν περισσότερες από 20 παραγωγικές μονάδες στην Ελλάδα και ο κύριος όγκος παραγωγής τους αφορά σε ουσιωδώς όμοια φάρμακα (γενόσημα) με εμπορική ονομασία (branded generics) τα οποία προορίζονται για την ελληνική αγορά και εξαγωγές σε 80 χώρες στον κόσμο. Στον κλάδο της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας απασχολούνται 8.500 εργαζόμενοι, πολλοί από τους οποίους είναι επιστήμονες, που ασχολούνται με την παραγωγή, τον έλεγχο, την έρευνα και την ανάπτυξη γενοσήμων ή /και νέων προϊόντων. Ταυτόχρονα, οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες σε συνεργασία με Πανεπιστήμια της Ελλάδας και εξωτερικού «τρέχουν» δεκάδες ερευνητικά προγράμματα.


Για περισσότερες πληροφορίες:

Μάρκος Ολλανδέζος, ΠΕΦ: 210 52 47 139, 693 60 64 551

Γιάννης Βλαχογιάννης, Run Communications: 210 68 33 545
kris
Moderator
Δημοσιεύσεις: 197
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#1196
Απ: ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ 11 Χρόνια, 5 Μήνες πριν Κarma: 0
καλησπερα συναδελφε,ως νεος φαρμακοποιος φροντιζω να ενημερωνομαι για τα τρεχοντα ζητηματα του κλαδου μας.οι αναρτησεις σας ειναι απιστευτα στοχευμενες μεσω των οποιων θιγονται καιρια κ καυτα θεματα!γι αυτο και μονο μπραβο σας, μου εχουν λυθει αποριες απο σχετικες υποδειξεις και συμβουλες σας προς αλλα μελη του φορουμ ,και ευχομαι να συνεχισετε το ιδιο δυναμικα να αφυπνιζετε ημας.
nikipanb
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 15
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα

Πωλειται επιχειρηση φαρμακειου

Autor: tetras61

Πωλειται επιχειρηση φαρμακειου σε κεντρικο σημειο λουτροπολης της Φθιωτιδας...
περισσότερα