e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Ο ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Θέματα γενικού ενδιαφέροντος
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: Ο ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ
#1217
Ο ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ 11 Χρόνια, 3 Μήνες πριν Κarma: 9
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Λεωφόρος Κουντουριώτη 17 74100
Ρέθυμνο
Τηλ.-fax : 28310 26992 Ρέθυμνο 30/9/11


ΩΡΑΡΙΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ

Σύμφωνα με την πρόταση του Υπουργού Υγείας και η οποία θα πρέπει να υλοποιηθεί από 1ης Νοεμβρίου ,θα ισχύσουν τα παρακάτω :
1) Οι οικείοι φαρμακευτικοί σύλλογοι εκδίδουν τις αποφάσεις περί διημερεύσεων κλπ, όπως ακριβώς γίνεται έως σήμερα.
2)Παράλληλα ,όποιος φαρμακοποιός το επιθυμεί ,μπορεί να ανοίγει το φαρμακείο του ,διημερεύοντας, διανυκτερεύοντας κοκ.
3)Οι ανωτέρω φαρμακοποιοί που επιθυμούν να ανοίγουν το φαρμακείο τους οφείλουν να ενημερώνουν το σύλλογό τους και να τηρήσουν το πλήρες ωράριο διημέρευσης , διανυκτέρευσης και κοκ .Προφανώς η «πειρατεία» θα σημαίνει την επιβολή κυρώσεων (να ανοίγει δηλαδή ένα φαρμακείο μόνο τις ώρες αιχμής μιας διημέρευσης )
4)Ο φαρμακοποιός που δηλώνει πως θα ανοίξει ,ή που το φαρμακείο του καθορίζεται πως θα διημερεύει ,ή διανυκτερεύει και δεν το πράττει ,θα τιμωρείται με αφαίρεση της άδειάς του γιά ένα μήνα.
Θα μου επιτρέψετε λοιπόν κάποιες σκέψεις σχετικά με το παραπάνω πόνημα του Κου Υπουργού …
Ξεκινώντας από το δεύτερο εδάφιο της πρότασής του στην αλλαγή ωραρίου ,σύμφωνα με το οποίο ,ο οποιοσδήποτε φαρμακοποιός με φαρμακείο μπορεί να το έχει ανοικτό διημερεύοντας –διανυκτερεύοντας (το κ.ο.κ. ερμηνεύεται σαν …ότι φανταστεί ο καθένας , καθόσον ο συντάξας το κείμενο επιθυμεί την συντήρηση κλίματος ανασφάλειας και σημείο διαπραγμάτευσης για τα χειρότερα.) ,θα πρέπει να υποθέσουμε ,πως οι εξυπνάκηδες συνάδελφοι ,θα σπεύσουν να δηλώσουν στον σύλλογο ,ότι θα εφημερεύουν , όταν οι άλλοι θα είναι κλειστά !!!
Επειδή όμως ,κανείς σύλλογος δεν θα το δεχτεί αυτό ,καθόσον το 30% της δύναμής του θα εφημερεύει ,δύο πράγματα μπορεί να συμβούν :
1)Ο σύλλογος να υιοθετήσει την λογική ,να αφαιρέσει από την λίστα ,τους μη ενδιαφερόμενους να εφημερεύουν ή να διανυκτερεύουν στις ενδιαφέρουσες … μέρες και να θέσει υποχρεωτικά στην θέση τους ,τους εξυπνάκηδες .
2)Ο σύλλογος να δεχτεί να τίθενται ,οι εξυπνάκηδες εκτός της διαδικασίας έκδοσης των εφημεριών και να είναι σε εφημερία πέρα του ποσοστού 30% .Αλλά και εδώ ,οι άλλοι ,οι οποίοι είναι και οι περισσότεροι ,θα επιβάλλουν στους έξυπνους ,μέσω της διαδικασίας έκδοσης, να έχουν υπηρεσία μαζί τους και τα γειτονικά τους φαρμακεία (αφαίρεση κινήτρου) .
Επίσης ο σύλλογος ,σαν κυρίαρχο όργανο έκδοσης των εφημεριών και υπεύθυνος για την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος ,θα μπορεί να φροντίσει ,διευκολύνοντας τους αφελείς –κουρασμένους συναδέλφους και όχι τους εξυπνάκηδες που είναι ξεκούραστοι ,να παρίστανται όλες τις ώρες στον χώρο τους (με συνεχείς ελέγχους ) και να είναι σε υποχρεωτική υπηρεσία ,κατά την διάρκεια του Σαββατόβραδου ή της Κυριακής και μόνο, ή το Πάσχα ,τα Χριστούγεννα ,στις 15 Αυγούστου, κατά την εορτή της Εθνικής Παλιγγενεσίας (25 Μαρτίου ) κλπ
Οι εξυπνάκηδες συνάδελφοι ,κοντολογίς ,θα πρέπει να γνωρίζουν πως ,μόνο μέσα από συμφωνημένες με τους υπολοίπους διαδικασίες θα πρέπει να πορευτούν ,διότι απλούστατα όλοι οι άλλοι συνάδελφοί τους, που είναι οι περισσότεροι ,δεν είναι αφελείς …
Όσο για τον Κο Υπουργό ,ο οποίος γνωρίζει όσο κανείς άλλος τους κανόνες της αγοράς ,σαν καλός σοσιαλιστής που είναι ,θα πρέπει να μας πει ,σε ποιο φυλλάδιο έχει διαβάσει ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να εργάζονται 80 και 100 ώρες την εβδομάδα και που το είδε γραμμένο ότι το αφεντικό μπορεί να επιβάλλει στον εργάτη να παρέχει τις υπηρεσίες του χωρίς να πληρώνεται ,με σύγχρονη την αφαίρεση από την τσέπη του πόρους μέσω της στάσης πληρωμών ,που του έχει επιβάλλει.
Θα πρέπει επίσης ο Υπουργός να σκεφτεί πως ,οι φαρμακοποιοί προς το παρόν αντέχουν .Δεν μπορούν όμως αυτό να το κάνουν για πάντα καθόσον τα οικονομικά περιθώρια εξαντλήθηκαν και ότι ουδεμία πρόθεση έχουν ,να πουλήσουν τα σπίτια τους και να βρεθούν εκτός αγοράς ή στην φυλακή για να στηρίξουν την πεθαμένη πλέον δημόσια περίθαλψη .

Σήφης Σπαντιδάκης

Πρόεδρος του ΦΣΡ
kris
Moderator
Δημοσιεύσεις: 197
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#1218
Απ: Ο ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ 11 Χρόνια, 3 Μήνες πριν Κarma: 4
elli
Junior Boarder
Δημοσιεύσεις: 34
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Τελευταία διόρθωση: 07/10/2011 10:43 από elli.Αιτία: επαναλήφθηκε αμέσως μετά
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#1219
Απ: Ο ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ 11 Χρόνια, 3 Μήνες πριν Κarma: 4
elli έγραψε:
Στην υπουργική απόφαση αναφέρεται κατά λέξη πως : Οι φαρμακοποιοί κάτοχοι άδειας λειτουργίας φαρμακείου, δύνανται να υποβάλουν δηλώσεις ένταξης για όλες τις ώρες του Σαββάτου και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας - Τετάρτης, ή της Τρίτης - Πέμπτης κατά περίπτωση, καθώς και για όλες τις εφημερίες. Η λειτουργία των φαρμακείων πρέπει να καλύπτει πλήρως το καθοριζόμενο, από τους τοπικούς Φαρμακευτικούς Συλλόγους, ωράριο.
Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει τι ακριβώς εννοεί; Είναι γεμάτο ασάφειες. Τι θα πει και για όλες τις εφημερίες; Θα κλείνει καμιά φορά το φαρμακείο που αποφασίζει να συμμετέχει;
Θα μπορεί να επιλέγει μέρες που θα είναι ανοιχτό;
Κι όλοι οι υπόλοιποι που θα κάνουμε τις κανονικές εφημερίες-διανυκτερεύσεις κορόιδα θάμαστε;


Για εταιρείες φαρμακείων το σκεφτόμαστε καθόλου;
elli
Junior Boarder
Δημοσιεύσεις: 34
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα

Πωλειται επιχειρηση φαρμακειου

Autor: tetras61

Πωλειται επιχειρηση φαρμακειου σε κεντρικο σημειο λουτροπολης της Φθιωτιδας...
περισσότερα