e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Ο ΝΕΟΦΙΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Θέματα γενικού ενδιαφέροντος
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: Ο ΝΕΟΦΙΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ
#1262
Ο ΝΕΟΦΙΛΕΥΘΕΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ 11 Χρόνια, 2 Μήνες πριν Κarma: 9
Κάθε μέρα ένα φαρμακείο κλείνει στη Γερμανία.
Νοέμβριος 18, 2011 από Anonymous

"Ενώ εδώ και πολλά χρόνια τα 21.400 Γερμανικά φαρμακεία περνούν μια περίοδο σοβαρής λιτότητας, η χρονιά του 2011 βάζει σε κίνδυνο πολυάριθμες υπηρεσίες που προσφέρουν τα φαρμακεία στους ασφαλισμένους, διότι οι υπάρχουσες χαμηλές επιστημονικές ανταμοιβές δεν επιτρέπουν στους φαρμακοποιούς να εκτελέσουν σωστά το σύνολο των υποχρεώσεων τους.

Το 2004 προς αντιστάθμιση της μείωσης των τιμών των φαρμάκων, αντικαταστάθηκε το περιθώριο κέρδους των Γερμανών φαρμακοποιών μόνο με μια ανταμοιβή 8,10 ευρώ ανά κουτί και με ένα επί πλέον κέρδος διαχείρισης 3%. ( Ας σημειωθεί ότι αυτό ισχύει μόνο για τα συνταγογραφούμενα φάρμακα . Για τα ΜΗΣΥΦΑ φάρμακα και παραφάρμακα, οι τιμές είναι ελεύθερες και ισχύει το περιθώριο κέρδους της αγοράς).

Αυτό το σύστημα ήταν τότε ικανοποιητικό για τους φαρμακοποιούς. Αλλά αυτό όχι μόνο δεν αυξήθηκε από τότε, παρ’ όλο που τα έξοδα λειτουργίας αυξήθηκαν σημαντικά, αλλά αυξήθηκε πρόσφατα και το rebate προς τα ταμεία από 1,75 ευρώ στα 2,05 ευρώ ανά συνταγογραφούμενο φάρμακο. Άρα στην ουσία η ανταμοιβή τους μειώθηκε από τα 8,10 ευρώ, στα 6,38 ευρώ ανά κουτί, που είναι κάτι τελείως ανεπαρκές για να καλύψουν τα έξοδά τους, αν σημειωθεί ότι αυξήθηκε και το κόστος ζωής.

Οι Γερμανοί φαρμακοποιοί διαμαρτύρονται έντονα μέσω των συνδικαλιστικών τους φορέων, γιατί θεωρούν ότι το κράτος μονομερώς προσπαθεί να μειώσει τις δαπάνες υγείας μόνο από το φάρμακο. Ας σημειωθεί ότι οι ανταμοιβές των γιατρών αυξήθηκαν κατά 2,1%, οι νοσοκομειακές δαπάνες κατά 4,6% ,ενώ η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε πάνω από 6%! Απόδειξη της δυσμενούς κατάστασης; 370 φαρμακεία έκλεισαν τις πόρτες τους εδώ και ένα χρόνο και αναμένονται τα χειρότερα για το 2012!Ετήσιο Συνέδριο: Οι Φαρμακοποιοί Έχουν Αγανακτήσει!

Πτώση της δραστηριότητας και του τζίρου, σημαντική πτώση στα κέρδη, αύξηση των φαρμακείων που κλείνουν. Συνολικά κλείσανε 107 φαρμακεία το 2010 και συνεχίζουν να κλείνουν 2 φαρμακεία την εβδομάδα σε όλη τη χώρα. Οι Γερμανοί φαρμακοποιοί λοιπόν είχαν μια κακή χρονιά το 2010 και αναμένουν μια ακόμη πιο δύσκολη για το 2011, όπως ανακοίνωσαν στο ετήσιο οικονομικό τους συνέδριο που έγινε στο Potsdam κοντά στο Βερολίνο.

Έκριναν ότι πρέπει να κινητοποιηθούν για να ευαισθητοποιήσουν και τους κρατικούς φορείς αλλά και το κοινό. Συγκεκριμένα το πρόβλημα τους μεγιστοποιήθηκε από το 2011 με την αύξηση του rebate προς τα ασφαλιστικά ταμεία και τη μείωση της έκπτωσης και πίστωσης που είχαν από το χονδρεμπόριο. Παράλληλα είχαν και μείωση των συνταγών από τους γιατρούς, καθώς και μείωση των πωλήσεων των OTC. Παράλληλα ένας αριθμός «κλασσικών» φαρμακείων μετετράπησαν σε θυγατρικές φαρμακείων.

Ας σημειωθεί ότι στη Γερμανία από το 2004 κάθε φαρμακείο έχει το δικαίωμα να ιδρύσει μέχρι 3 άλλα φαρμακεία σαν θυγατρικές εταιρείες και το 15% των φαρμακοποιών έχουν ήδη ιδρύσει τέτοιες θυγατρικές. Για να ανταποκριθούν λοιπόν σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση και να εξασφαλίσουν μια βιωσιμότητα στο μέλλον, οι φαρμακοποιοί δεν έχουν άλλη επιλογή από το να αναζητήσουν την καινοτομία μέσα από νέες δραστηριότητες, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις ανάγκες των πελατών τους, που δεν αρκούνται μόνο στην προστασία της υγείας τους, αλλά αναζητούν μια πιο ποιοτική ζωή μέσα από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες του φαρμακείου.Τιμές Μειωμένες για τα Φάρμακα.

Το Γερμανικό κοινοβούλιο θέλει να θεσπίσει ένα νόμο που θα απαγορεύει τη φαρμακευτική βιομηχανία να ορίζει ελεύθερα τις τιμές των φαρμάκων όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Αυτό το μέτρο αποφασίστηκε μετά απο μια μελέτη ότι τα φάρμακα στη Γερμανία, πρωτότυπα ή αντίγραφα, είναι απο 50-100% πιο ακριβά από τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες."

Frankfurter Allgemeine Nov 2011,

Dr. Harry Gouvas

www.isarkadias.gr/7136/news/%CE%BA%CE%AC...E%B5-%CE%BC%CE%AD...
kris
Moderator
Δημοσιεύσεις: 197
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα

Πωλειται επιχειρηση φαρμακειου

Autor: tetras61

Πωλειται επιχειρηση φαρμακειου σε κεντρικο σημειο λουτροπολης της Φθιωτιδας...
περισσότερα