e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Θέματα γενικού ενδιαφέροντος
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ
#176
ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ 14 Χρόνια, 4 Μήνες πριν Κarma: 9
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΑΥΓΗ

Προσλήψεις, λεφτά για τα νοσοκομεία, όχι δώρα στους φαρμακοβιομηχάνους

Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/11/2009

Του Αντώνη Καραβά

Η απειλή πανδημίας από τη νέα γρίπη χτυπάει την πόρτα μας: Το χειρότερο σενάριο που ανακοίνωσε η Επιτροπή Αντιμετώπισης προβλέπει να νοσήσουν το 10%-20% του πληθυσμού (περίπου 1-2 εκατομμύρια άνθρωποι) κατά την εμφάνιση του επιδημικού κύματος διαρκείας 6 εβδομάδων. Από αυτούς οι 1.000 - 4.000 θα χρειαστούν απλή νοσηλεία και το 15% (150-600 άτομα) θα χρειαστούν νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Η αριστερά και τα συνδικάτα σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές δεν πρέπει να απουσιάζουν ή να παραμένουν απλοί σχολιαστές της κυβερνητικής πολιτικής για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αντίθετα, χρειάζεται να παρθούν εδώ και τώρα οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για τη λήψη άμεσων μέτρων με έμφαση στην προστασία της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Η ρίζα του κακού

Ο ιός της νέας γρίπης δεν προέκυψε ως φυσικό φαινόμενο: πρόκειται για ένα τριπλά επανασυνδυασμένο ιό από τον ιό των ανθρώπων, των χοίρων και των πτηνών που δημιουργήθηκε στις αμερικανικές βιομηχανικές χοιροτροφικές φάρμες και η μετάλλαξη του ολοκληρώθηκε στις βιομηχανικές φάρμες του Μεξικού, όπου μόλυνε τους ανθρώπους. Οι συνθήκες τεράστιου συνωστισμού των ζώων και οι μαζικές μετακινήσεις τους για πάχυνση και σφαγή στις βιομηχανοποιημένες φάρμες σε όλο τον κόσμο, σε συνδυασμό με τις εξαιρετικά ανθυγιεινές και εντατικοποιημένες συνθήκες εργασίας των ανθρώπων στα σφαγεία, δημιούργησαν το ιδανικό «μπλέντερ» για τη δημιουργία του στελέχους αυτού. Από το γεγονός αυτό προκύπτει ένα κρίσιμο αίτημα: Η απαίτηση να ενισχυθούν οι δημόσιοι μηχανισμοί ελέγχου ώστε να εξασφαλιστούν οι προδιαγραφές λειτουργίας των μονάδων εκτροφής χοίρων και πουλερικών, αλλά και οι συνθήκες εργασίας των εργαζομένων σε αυτές.

Το εμβόλιο

Ο εμβολιασμός για τη νέα γρίπη πρέπει να αντιμετωπίζεται ως ένα -ασφαλώς πολύ σοβαρό- τμήμα της συνολικής αντιμετώπισης του προβλήματος. Τα δεδομένα που έχουμε έως τα τώρα συνηγορούν ότι το εμβόλιο κατά της νέας γρίπης πρέπει να χορηγηθεί τουλάχιστον σε πρώτη φάση με -οργανωμένο τρόπο και δωρεάν- στις ευπαθείς ομάδες όπως άτομα με χρόνια νοσήματα, έγκυες, όσους φροντίζουν βρέφη ηλικίας κάτω των 6 μηνών, καθώς και το υγειονομικό προσωπικό. Παρ’ όλα αυτά η απροθυμία του κόσμου να εμβολιαστεί είναι δικαιολογημένη γιατί διαισθάνεται ότι κάποιοι επιδιώκουν να αξιοποιήσουν την απειλή της πανδημίας για να κερδίσουν σε βάρος του: Τα ΜΜΕ που πουλάνε πανικό, οι πολιτικοί που πουλάνε προστασία και κυρίως οι φαρμακοβιομήχανοι που πουλάνε το εμβόλιο.

Πραγματικά, οι τελευταίοι είδαν την πανδημία όπως οι καρχαρίες τη ματωμένη θάλασσα: Η μεγάλη ζήτηση για όλα τα εμβόλια έφερε 7 δισ. δολάρια απροσδόκητα κέρδη, ενώ εκτιμάται ότι η αγορά εμβολίων θα διπλασιαστεί έως το 2014 και θα εκτοξευτεί στα 35 δισ. δολ. Η Glaxo, που κατέχει ένα από τα δύο σκευάσματα -το Pamdermix που αγόρασε και η Ελλάδα- τιμολογεί σε 10 δολ. τη δόση όταν το κόστος δεν ξεπερνά το 1,6 δολ! Είναι λάθος όμως από την άλλη μεριά οι θεωρίες συνωμοσίας που υποστηρίζουν ότι οι πολυεθνικές του φαρμάκου δημιούργησαν τη γρίπη, ως μια τεχνητή απειλή για να προκαλέσουν την αύξηση της ζήτησης των εμβολίων. Είναι λάθος γιατί διακυβεύεται η συνολική πολιτική και οικονομική σταθερότητα του συστήματος, ιδιαίτερα ευάλωτη στις σημερινές συνθήκες της κρίσης.

Η ανησυχία των αρχουσών τάξεων και των κυβερνήσεων είναι πραγματική και πηγάζει από την ανεπάρκεια των συστημάτων υγείας (εξαιτίας του νεοφιλελευθερισμού) να αντιμετωπίσουν την πανδημία. Από την άλλη βέβαια δεν είναι διατεθειμένοι να δώσουν τα ποσά που χρειάζονται για να θωρακίσουν τη δημόσια υγεία. Στην Ελλάδα για παράδειγμα δόθηκαν 58 εκατ. ευρώ για 8 εκατ. δόσεις εμβολίου και 8 εκατ. ευρώ για Tamiflu, ενώ μόνο 27 εκατομμύρια ευρώ δίνονται φέτος στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που αρκούν οριακά για... 1.350 προσλήψεις νοσηλευτών. Τα κέρδη της ΒΙΑΝΕΞ φαίνεται ότι είναι πάνω από το ΕΣΥ.

Αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και των κοινωνικών υπηρεσιών τώρα! Η συζήτηση για το εμβόλιο επιχειρεί να κρύψει και ένα κρίσιμο παράγοντα για την αντιμετώπιση της πανδημίας: Τα μέτρα πρόληψης και φροντίδας. Στο πεδίο αυτό πρέπει να παρέμβουν κατεπειγόντως τα συνδικάτα: Για την έγκριτη ενημέρωση των μελών τους, για την εφαρμογή μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Για τη χορήγηση αδειών με πλήρεις μισθολογικές και ασφαλιστικές αποδοχές για όσους και για όσο χρειάζεται. Τα σωματεία στην υγεία πρέπει να διεκδικήσουν να υλοποιηθεί άμεσα η δέσμευση για την πρόσληψη 5.500 νοσηλευτών και 2.000 γιατρών για να στελεχωθεί στοιχειωδώς το ΕΣΥ, για να ανοίξουν τα 150 κλειστά κρεβάτια στις Εντατικές που μπορεί να αποδειχθούν πολύτιμα για τη ζωή εκατοντάδων ανθρώπων. Η απειλή της πανδημίας αναδεικνύει πόσο κρίσιμο είναι το αίτημα για τη δημιουργία μιας Δωρεάν Δημόσιας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που να στελεχώνεται από επιστημονικό προσωπικό σε κάθε γειτονιά των πόλεων και στην περιφέρεια. Και σε τέτοιες κρίσιμες στιγμές να αναλαμβάνει την ενημέρωση, την πρόληψη, τους εμβολιασμούς, την παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας.

Ουσιαστική ασπίδα προστασίας είναι ο αγώνας για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις κοινωνικές υπηρεσίες: στους παιδικούς σταθμούς ώστε να υπάρχουν δύο πλήρεις βάρδιες, στα σχολεία από τις καθαρίστριες μέχρι τους καθηγητές ώστε να είναι λίγα παιδιά σε κάθε τάξη, καθώς και σε όλα τα επίπεδα του συστήματος υγείας για να τελειώνουμε με την πανδημία του φόβου, της ανεργίας και της ανασφάλειας.
kris
Moderator
Δημοσιεύσεις: 197
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#180
Απ:ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ 14 Χρόνια, 4 Μήνες πριν Κarma: 1
Όλα τα παραπάνω τα ξέραμε λίγο πολύ..
Οι προτάσεις όμως της τελευταίας παραγράφου είναι κατά τη γνώμη μου ό,τι πιο σωστό έχουμε ακούσει τα περί μέτρων πρόληψης για τη γρίπη το τελευταίο διάστημα!!
IriNi
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 13
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
iriniagath@hotmail.com
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#193
Απ:ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΥΣ 14 Χρόνια, 4 Μήνες πριν Κarma: 9
IriNi έγραψε:
Όλα τα παραπάνω τα ξέραμε λίγο πολύ..
Οι προτάσεις όμως της τελευταίας παραγράφου είναι κατά τη γνώμη μου ό,τι πιο σωστό έχουμε ακούσει τα περί μέτρων πρόληψης για τη γρίπη το τελευταίο διάστημα!!

Η ειρωνια ειναι, που λογω της οικονομικης κρισης, βρισκουν ευκαιρια οι φαρ/κες εταιριες να μειωνουν την πιστωση προς τις φαρ/κες & τους συνεταιρισμους μας.
Ετσι, μετα την ROCHE, που μειωσε την πιστωση κατα 10 ημερες,(απο 30 σε 20!), ερχεται σημερα και η SHERING, να ανακοινωσει μειωση πιστωσης κατα 30 ημερες, (απο 60 σε 30).
Το ερωτημα ειναι, πως θα ανταπεξελθουν σ'αυτες τις συνθηκες οι προμηθευτες μας, στο να διατηρησουν την υφισταμενη πιστωση και εκπτωση σε μας.
Και πολυ περισσοτερο σημερα, που οι καθυστερησεις πληρωμων απο τα ασφαλιστικα ταμεια αυξανονται.
ΤΖΑΚ
Junior Boarder
Δημοσιεύσεις: 33
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

Πωλούνται έπιπλα Φαρμακείου σε άριστη κατάσταση

Autor: admin

Πωλούνται έπιπλα φαρμακείου εξολοκλήρου φτιαγμένα από MDF. Τα ράφια είναι γυάλινα...
περισσότερα

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα