e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Χωρίς φαρμακοποιό λειτουργούν δέκα νοσοκομεία
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Συζήτηση σε θέματα Φαρμακοποιών των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: Χωρίς φαρμακοποιό λειτουργούν δέκα νοσοκομεία
#588
Χωρίς φαρμακοποιό λειτουργούν δέκα νοσοκομεία 14 Χρόνια, 2 Μήνες πριν Κarma: 9
Χωρίς κανέναν φαρμακοποιό λειτουργούν δέκα νοσοκομεία της χώρας, γεγονός που, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων (Π.Ε.Φ.Ν.Ι.), απειλεί την ασφάλεια της φαρμακευτικής περίθαλψης των ασθενών.

Πρόκειται για τα Γενικά Νοσοκομεία Τρικάλων, Βέροιας, Δράμας, Ρόδου, Σπάρτης, Καρπενησίου, Αιγίου, Αμαλιάδας, Καλαβρύτων και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. Εξάλλου σε άλλα 56 νοσοκομεία της χώρας υπηρετεί ένας μόνο φαρμακοποιός ενώ σε μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας υπηρετούν δύο μόνο φαρμακοποιοί με αδυναμία κάλυψης της εφημερίας και απρόβλεπτες συνέπειες στην καθημερινή λειτουργία των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

“Στα φαρμακεία των 132 νοσοκομείων της χώρας υπηρετούν σήμερα μόλις 286 φαρμακοποιοί, αριθμός που υπολείπεται κατά 45% από τις ήδη ξεπερασμένες προβλέψεις των Οργανισμών των νοσοκομείων του 1986, όταν μάλιστα στο ίδιο αυτό διάστημα οι φαρμακευτικές δαπάνες έχουν ξεπεράσει το 850%. Τα νοσοκομειακά φαρμακεία διαχειρίζονται κατά μέσο το 30% των λειτουργικών των νοσοκομείων, η νοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη καλπάζει προς τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ, κατά δικούς μας υπολογισμούς, και συμβάλει κατά το ένα τρίτο περίπου στο συσσωρευμένο χρέος των νοσοκομείων” επισημαίνει η πρόεδρος της Π.Ε.Φ.Ν.Ι Ειρήνη Τσικαλάκη αναφέροντας παράλληλα ότι η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει ενημερωθεί με σχετική επιστολή στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου.

“Στην ίδια απαράδεκτη εικόνα έρχεται να προστεθεί και η συνεχής αποχώρηση χωρίς αναπλήρωση των βοηθών φαρμακείου, κλάδος απόλυτα απαραίτητος που όπως φαίνεται δεν αποτελεί προτεραιότητα στην προγραμματισμό προσλήψεων του υπουργείου” προσθέτει η κ. Τσικαλάκη. Παράλληλα επισημαίνει ότι οι βοηθοί φαρμακείου δεν έχουν τις αρμοδιότητες των φαρμακοποιών και δεν μπορούν να χορηγούν όλα τα φάρμακα όπως π.χ. ναρκωτικά, ενώ στα νοσοκομεία όπου δεν υπάρχουν φαρμακοποιοί ορίζεται ότι πρέπει να τους αντικαθιστούν γιατροί αλλά και αυτό δεν είναι εφικτό τη στιγμή που οι υπάρχοντες γιατροί δεν αρκούν για να καλυφθούν οι ανάγκες.

“Η λύση των αποσπάσεων είναι πλέον ανέφικτη αλλά και επικίνδυνη αφού ο αριθμός των υπηρετούντων έχει ξεπεράσει προ πολλού κάθε όριο ασφαλείας” αναφέρει η κ. Τσικαλάκη και παράλληλα εξηγεί ότι “το πρόβλημα έχει επιδεινωθεί ιδιαίτερα τα τελευταία τρία χρόνια όπου δεν γίνεται καμία προκήρυξη από το ΑΣΕΠ, διότι καθυστερεί η έκδοση ενός Προεδρικού Διατάγματος, κατ΄ εξουσιοδότηση του νόμου 2517/97, το οποίο περιγράφει τη διαδικασία προσλήψεων και εξέλιξης του κλάδου νοσοκομειακών φαρμακοποιών ΕΣΥ και το οποίο, μετά την αποπομπή από το Συμβούλιο της Επικρατείας, βρίσκεται στο υπουργείο Υγείας για τις τελικές διορθώσεις“.

Η διοίκηση της Π.Ε.Φ.Ν.Ι σε επιστολή της προς την υπουργό Υγείας επισημαίνει ότι η προώθηση αυτού του Προεδρικού Διατάγματος είναι η μόνη λύση για την πρόσληψη νοσοκομειακών φαρμακοποιών, πράγμα που αναγνωρίζουν και οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας καθώς έχουν προβλεφθεί πιστώσεις για τις προσλήψεις 100 φαρμακοποιών σε πρώτη φάση.

Πηγές

www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kat..._1_30/03/2010_330888

news.pathfinder.gr/health/621401.html

health.in.gr/news/article.asp?lngArticleID=162701

www.express.gr/news/ellada/284532oz_20100330284532.php3

www.ana-mpa.gr/anaweb/


Πηγή: 31 Μαρτίου 2010 — nosfar.gr
admin
"There is no mystery for an open mind"
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 146
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Άρρεν Γενέθλια: 05/30
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, Nosfar
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

Πωλούνται έπιπλα Φαρμακείου σε άριστη κατάσταση

Autor: admin

Πωλούνται έπιπλα φαρμακείου εξολοκλήρου φτιαγμένα από MDF. Τα ράφια είναι γυάλινα...
περισσότερα

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα