e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

5 μετρα για τo φαρμακο (Υπουργικες ανακοινώσεις)
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Συζήτηση σε θέματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας και του εκσυγχρονισμού του
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: 5 μετρα για τo φαρμακο (Υπουργικες ανακοινώσεις)
#111
5 μετρα για τo φαρμακο (Υπουργικες ανακοινώσεις) 14 Χρόνια, 5 Μήνες πριν Κarma: 6
Από τον ΠΦΣ

Με θέμα « Η πολιτική για το Φάρμακο» έδωσαν κοινή συνέντευξη τύπου, η Υπουργός Οικονομίας κ. Λούκα Κατσέλη, ο Υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος και η Υπουργός Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.
Η μείωση τιμών, η επαναφορά της λίστας και η δημιουργία επιτροπής που θα ασχολείται με όλες τις ρυθμίσεις που αφορούν το φάρμακο, ήταν οι άξονες στους οποίους κινήθηκε η κυρία Ξενογιαννακοπούλου.
Το νέο πλαίσιο που έχει ως στόχο τη διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα στο φάρμακο, σημείωσε η κα Κατσέλη και ανακοίνωσε πέντε μέτρα σε πρώτη φάση για την μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης:
1. Πάγωμα τιμών στα φαρμακευτικά σκευάσματα.
2. Υιοθέτηση πολιτικής συνολικής επανατιμολόγησης όλων των φαρμάκων (περίπου 6.000) με έκδοση πρώτου δελτίου το 2010.
3. Αλλαγή του συστήματος τιμολόγησης αντιγράφων των φαρμάκων
4. Για τα 89 ακριβά φάρμακα, με εγκύκλιο θα υπάρξει μείωσης τιμής από την 1η Ιανουαρίου και το ποσοστό της μείωσης θα καθοριστεί με αγορανομική διάταξη μετά από διάλογο με τους φορείς.
5. Στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ, θα υπάρξει ειδική δράση για να στηριχθεί η ηλεκτρονική Συνταγογράφηση σε φαρμακεία και ιατρεία.
Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος, με κατηγορηματικό τρόπο υποστήριξε πως με την κρίση στα ασφαλιστικά ταμεία είναι αδιανόητο να μην συμπεριλαμβάνεται ο εξορθολογισμός δαπανών στο φάρμακο. Από την 1η Μαΐου του επόμενου χρόνου, σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, θα τεθεί σε εφαρμογή πρόγραμμα ελέγχου Συνταγογράφησης. Έτσι θα υπάρχει έγκαιρη στατιστική για το που έγινε μια συνταγή, πως και σε ποιο φαρμακείο, ώστε μόνο στο ΙΚΑ, υπολογίζεται ότι αμέσως θα σημειωθεί συγκράτηση δαπανών που θα φθάσει τα 250.000.000 Ευρώ. Στο ίδιο πρόγραμμα θα ενταχθεί και ο ΟΓΑ, με αποτέλεσμα να υπάρχει έλεγχος στο 70% των ασφαλισμένων. Ένα νομικό πρόβλημα δεν επιτρέπει αυτή τη στιγμή των ηλεκτρονικό έλεγχο στο 100% των ταμείων.
Σύμφωνα με τον κο Λοβέρδο, ο ασφαλισμένος ασθενής θα αγοράζει τα ακριβά φάρμακα φθηνότερα και ανετότερα από όλα τα ιδιωτικά φαρμακεία.

αρχισαν τα οργανα συναδελφοι...
vagemm
Junior Boarder
Δημοσιεύσεις: 28
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Άρρεν
Τελευταία διόρθωση: 21/11/2009 02:44 από vagemm.
Βαγγέλης
Ας συνεχίσουμε τον ύπνο μας, όταν θα μας ξυπνήσουν θα είναι πολύ αργά...
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#112
Απ:5 μετρα για φαρμακο 14 Χρόνια, 5 Μήνες πριν Κarma: 8
Πάντως το θέμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον ΑΝ λειτουργήσει σωστά....
tradewind
Moderator
Δημοσιεύσεις: 80
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Άρρεν Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη Γενέθλια: 09/20
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#114
Απ:5 μετρα για φαρμακο 14 Χρόνια, 5 Μήνες πριν Κarma: 6
Πρεπει να μειωσουμε την αποθηκη μας σε φαρμακο τοσο ωστε να λειτουργει σωστα το φαρμακειο αλλα να υποστούμε την μικροτερη δυνατη ζημια (δεν την γλυτώνουμε θελουμε δεν θελουμε).
Βεβαια πιθανώς το ιδιο να κανουν και οι φαρμακαποθηκες, οι εταιρείες να δουμε πως θα αντιδρασουν...
Μύλος

tradewind έγραψε:
Πάντως το θέμα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον ΑΝ λειτουργήσει σωστά....
Καθε κατεργαρης στον παγκο του συναδελφε. Να ξεχωρισουν επιτελους οι κατευθυνομενες και οι εικονικες συνταγες.
Αλλα σε αυτην την χωρα που ζουμε απο την εξαγγελία μέχρι την εφαρμογή μεσολαβουν δυστυχως πολλά
vagemm
Junior Boarder
Δημοσιεύσεις: 28
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Άρρεν
Βαγγέλης
Ας συνεχίσουμε τον ύπνο μας, όταν θα μας ξυπνήσουν θα είναι πολύ αργά...
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#115
Απ:5 μετρα για φαρμακο 14 Χρόνια, 5 Μήνες πριν Κarma: 8
Ναι να ξεχωρίσουν αν και δεν το βλέπω.....
tradewind
Moderator
Δημοσιεύσεις: 80
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Άρρεν Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη Γενέθλια: 09/20
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#122
Απ:5 μετρα για φαρμακο 14 Χρόνια, 5 Μήνες πριν Κarma: 9
Αποσπασματικά τα εξαγγελθέντα μέτρα χωρίς ολοκληρωμένες λύσεις.
Αδυναμία του κρατικού μηχανισμού να ανταποκριθεί στις νέες απαιτήσεις.

Έγινε φανερό, μετά την συνέντευξη τύπου, ότι και η σημερινή κυβέρνηση θα ακολουθήσει την πεπατημένη όλων των προϋγούμενων ετών μη μπορώντας να δώσει ολοκληρωμένες μακροχρόνιες λύσεις στις υπέρογκες δαπάνες στο χώρο της υγείας γενικότερα. Αυτό για δύο βασικούς λόγους: Πρώτον γιατί δεν υπάρχουν επεξεργασμένες ολοκληρωμένες λύσεις (δεν τις επεδίωξε κανείς λόγω συμφερόντων και παρεμβάσεων) και δεύτερον γιατί ο ίδιος ο κρατικός μηχανισμός δεν είναι έτοιμος για ολοκληρωμένες λύσεις (μηχανοργάνωση, κάρτα υγείας, ελεγχόμενη συνταγογράφηση κ.ά).
Ας τα πάρουμε ένα-ένα:
Εξαγγείλανε πάγωμα τιμών. Έπρεπε να ξέρουν ότι εδώ και αρκετά χρόνια δεν έχουμε γενικευμένη αύξηση τιμών αλλά αυξομειώσεις φαρμάκων που στην ουσία είχαμε μικρή μείωση της δαπάνης στα συγκεκριμένα φάρμακα. Δεν απαντάται εδώ το ερώτημα τι θα γίνει με το κόστος των νέων φαρμάκων που μπαίνουν στην αγορά διότι αυτά είναι που ανεβάζουν το κοστολόγιο.

Εξαγγείλανε πολιτική επανακοστολόγησης. Ωραία αλλά με ποια βάση αναφοράς? Εδώ υπάρχει ο κίνδυνος να τιναχθεί στον αέρα η επάρκεια της αγοράς φαρμάκου εάν δεν υπάρξουν ισσοροπίες.

Εξαγγείλανε την αλλαγή κοστολόγησης των generics. Σωστό το μέτρο αν εφαρμοστεί ολοκληρωμένο. Όμως ποιός οργανισμός θα διασφαλίζει την ποιότητα του φαρμάκου το οποίο θα μπει στην αγορά με μειωμένη τιμή? Έχει την υποδομή ο ΕΟΦ να εγγυηθεί την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του γενόσημου? Διότι αν στηριχθούμε στα χαρτιά που θα προσκομίζονται από την παραγωγό εταιρεία χωρίς την δυνατότητα ελέγχου τότε η ποιότητα θα είναι επισφαλής. Αυτό το μέτρο, αν είχαμε την δυνατότητα να κάνουμε τον ποιοτικό έλεγχο, θα μπορούσε να αυξήσει και την εγχώρια παραγωγικότητα σε φαρμακευτικά προϊόντα. Άρα ο στόχος πρέπει να είναι η στελέχωση και οι υποδομές στον ΕΟΦ. Σε άλλες χώρες, οι οποίες μπορούν να ελέγξουν την ποιότητα του φαρμάκου, το γενόσημο διαφημίζεται διότι είναι πιο προσητό στην τσέπη του καταναλωτή.

Εξαγγείλανε την μείωση των ακριβών φαρμάκων των λεγόμενων Νοσοκομειακών, τα οποία όταν το κράτος αδυνατούσε να τα πληρώσει μέσω των νοσοκομειακών δαπανών τα παρέπεμψε στα ασφαλιστικά ταμεία επιδεινώνοντας ακόμη περισσότερο την κατάστασή τους. Το τραγικό είναι ότι αποδέσμευσε και τα φάρμακα που χορηγούνται μόνο κατά την διάρκεια νοσοκομειακής νοσηλείας. Η μείωση από μόνη της δεν λέει τίποτε, αυτό το θέμα θα λυθεί μέσα από την γενικότερη ανακοστολόγηση που θα γίνει και με τον τρόπο που θα γίνει. Εδώ πρέπει να απαντηθεί ένα βασικό ερώτημα, ποια νοσοκομειακά φάρμακα θα ειναι μόνο νοσοκομειακής χρήσης και ποια φάρμακα θα είναι για περιπατητικούς ασθενείς που θα τα προμηθεύονται από τα φαρμακεία του τόπου καταγωγής των με την επιτήρηση του νοσοκομειακού θεράποντα ιατρού?

Εξαγγείλανε τον ηλεκτρονικό έλεγχο και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση για την εξάλλειψη της πλαστής και κατευθυνόμενης συνταγογραφίας. Σωστό - σωστότατο. Όμως για να γίνει αυτό και να αποδώσει θα πρέπει η μηχανοργάνωση να συμπεριλάβει το Υπουργείο Υγείας, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα κρατικά νοσηλευτικά ιδρύματα, τα ιδιωτικά ιατρεία και τα φαρμακεία. Κανένας από τους παραπάνω φορείς δεν είναι σε θέση να ισχυριστεί ότι διαθέτει στοιχειωδώς μηχανογραφημένο σύστημα βάσει του οποίου θα μπορούσε να ελέγξει τους παραβάτες. Από ότι ξέρω στο δικό μας το συνάφι (φαρμακεία) μόνο το 35 - 40% μπορεί να ανταποκριθεί. Στους άλλους φορείς τα ποσοστά είναι ακόμη χαμηλότερα. Άρα για να πετύχει το μέτρο χρειάζεται χρόνος προετοιμασίας και εκπαίδευσης προσωπικού.

Εδώ και καιρό έχει σημάνει το καμπανάκι κινδύνου στα ασφαλιστικά ταμεία για τα οποία κόπτονται όλες οι κυβερνήσεις αλλά ήταν αυτές που κατασπατάλησαν τα αποθεματικά τους. Από ένα κράτος λαμόγιο δεν θα μπορούσες να περιμένεις κάτι διαφορετικό. Τα γενικόλογα περισεύουν και τα ευχολόγια πάνε και έρχονται. Αντί να χτυπήσουν τον γάϊδαρο προσπαθούν να χτυπήσουν το σαμάρι. Πρώτο ερώτημα είναι, το κράτος θα αποπληρώσει τα χρέη του προς τα ασφαλιστικά ταμεία? Δεύτερο, θα σταματήσει να απομηζά τα αποθεματικά τους και να γίνονται μετοχές στο χρηματιστήριο? Τρίτο θα σταματήσει τις παρεμβάσεις στις διοικήσεις των Α.Τ? Θα ελέγξει την εισφοροδιαφυγή? Θα μειώσει την διαπλοκή στις προμήθειες του δημοσίου? Και πολλά άλλα που πρέπει να γίνουν.

Τέλος διακινδυνεύω μια πρόταση για την βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων. Αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, σαν κλάδος πρέπει η βιωσιμότητα των Α.Τ να μας ενδιαφέρει άμεσα. Δεν μπορούμε να σφυρίζουμε αδιάφορα βιώνοντας την ανικανότητα των ταμείων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Αυτή την στιγμή η πρόταση διεξόδου από την κρίση των Α.Τ όσον αφορά τις φαρμακευτικές δαπάνες, πρέπει να είναι πρόταση προσφοράς και όχι συντεχνιακών συμφερόντων. Προτείνω την αναλογική τριμερή χρηματοδότηση από τις Εταιρείες παραγωγής, τον κρατικό προϋπολογισμό και τα Φαρμακεία. Ένα ποσοστό της τάξης του 6-8% από όλους τους παραπάνω επί της συνολικής ετήσιας δαπάνης θα ήταν αρκετή για την στήριξη των ταμείων. Ζητούμενο σε αυτή την περίπτωση είναι η φερεγγυότητα του κράτους και η ικανότητα είσπραξης της αναλογούμενης δαπάνης από τις εταιρείες. Οι μόνοι από τους οποίους είναι εύκολα να εισπραχθούν τα αντίστοιχα ποσά είναι τα φαρμακεία, τα οποία είναι τα πιο ευάλωτα και ίσως αποβούν και τα θύματα της όλης ιστορίας και αυτήν την φορά. Οι διαπραγματέυσεις πρέπει να είναι σκληρές και προϋπόθεση συναίνεσης σε μια τέτοια περίπτωση θα πρέπει να είναι και η εξώφληση των χρεών του Δημοσίου.
kris
Moderator
Δημοσιεύσεις: 197
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#124
Απ:5 μετρα για φαρμακο 14 Χρόνια, 5 Μήνες πριν Κarma: 6
Συνάδελφε στα σημεία συμφωνούμε οι περισσότεροι.
Εχεις δικιο ότι η επαρκεια της αγοράς φαρμάκου κινδυνέυει, ειδικά οσο δεν δίνονται λεπτομέρειες για τα εξαγγελθέντα μέτρα. Ο καθένας απο την πλεύρα του θα προσπαθήσει να μειώσει την επερχόμενη ζημιά με οποιον τρόπο μπορεί. Όπως εγώ θορυβημένος απο τις εξαγγελίες θα προσπαθησω να μειωσω το στοκ μου το ιδιο μπορεί να κανουν και οι φαρμακαποθήκες δημιουργόντας προβληματα ελλείψεων στην αγορά. Οι εταιρείες πως θα αντιδράσουν;

Έχεις δικιο οσον αφορα τον ΕΟΦ. Η ελλειψη ποιοτικού ελέγχου καθιστά πολλές φορές την λειτουργία του τυπική. Αλλα η ποιότητα του αντιγραφου δεν θα επρεπε να ελεγχεται ήδη; Το αντιγραφο για να αντιμετωπισει την μειωση τιμής θα υποβιβάσει την ποιοτητα ή το αντιγραφο ηδη πωλείται ακριβα οποτε το θα μειωθούν τα υπερκερδη;

Τελος η ενισχυση των ταμείων που προτεινεις στην πραξη δεν νομίζω οτι θα επιβαρυνει παρα μονο εμας, τα ευκολα θυματα (οπως ηδη αναφερεις). Ουσιαστικά είναι εκπτωσεις προς τα ταμεία που δεν πρέπει σε καμμια περιπτωση να συνδεθουν με την αποπληρωμη των χρεων του Δημοσίου. Για να τηρησει την νομιμοτητα το Δημόσιο και να μας πληρωσει πρεπει να συνδραμουμε στην ενισχυση του; Δεν το ενισχυουμε τοσα χρονια με την εκμεταλευση των χρημάτων που μας οφείλει (βλεπε τοκους υπερημερίας); ποσα χρονια προσπαθει το κρατος να παρει το 3% πισω απο τις φαρμακοβιομηχανίες και ποσο ευκολα θα παρει απο μας μια πιθανολογουμενη εκπτωση; Και στην τελική γιατι να στηριξω ακομη παραπανω την κακοδιαχειριση των αναξιων κομματικά διορισμενων διοικησεων;
vagemm
Junior Boarder
Δημοσιεύσεις: 28
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Άρρεν
Βαγγέλης
Ας συνεχίσουμε τον ύπνο μας, όταν θα μας ξυπνήσουν θα είναι πολύ αργά...
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#125
Απ:5 μετρα για φαρμακο 14 Χρόνια, 5 Μήνες πριν Κarma: 9
Συνάδελφε
Με την πρότασή μου θέλω να ανοίξω μια συζήτηση. Όλα αυτά που αναφέρεις πρέπει να είναι σημεία διαπραγμάτευσης. Τίποτε δεν θα χαρίσουμε αν δεν υπάρξουν συγκεκριμένες νομοθετικές ρυθμίσεις. Η πρότασή μας όμως πρέπει να είναι επιθετική και όχι με στερητικά σύνδρομα. Τα μήπως , τα αν και τα γιατί δεν αποδίδουν, γιατί τους αφήνουμε να κάνουν παιχνίδι μόνοι τους. Η στήριξη των ταμείων είναι στρατηγική επιλογή για τον κλάδο. Δεν είναι επίσης τυχαία η επιμονή μας για πλήρη μηχανοργάνωση όλων των εμπλεκόμενων φορέων στο κύκλωμα του φαρμάκου. Πρέπει να σπάσει ο ομφάλιος λόρος μεταξύ εταιρειών και ιατρικού κυκλώματος με ταξίδια, λάστιχα αυτοκινήτων, κουζίνες, και ότι μπορεί να φανταστεί κανείς. Σε αυτό που θα ήθελα να επιμείνω είναι ότι οι προτάσεις μας πρέπει να έχουν στρατηγικό χαρακτήρα και να μην είναι αποσπασματικές για προσωρινή συντεχνιακή κάλυψη.
kris
Moderator
Δημοσιεύσεις: 197
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#126
Απ:5 μετρα για φαρμακο 14 Χρόνια, 5 Μήνες πριν Κarma: 6
kris έγραψε:
...Πρέπει να σπάσει ο ομφάλιος λόρος μεταξύ εταιρειών και ιατρικού κυκλώματος με ταξίδια, λάστιχα αυτοκινήτων, κουζίνες, και ότι μπορεί να φανταστεί κανείς...

Αυτό είναι το σημείο που πρεπει να χτυπησει το κρατος αν θελει να κανει οικονομια στον τομεα του φαρμακου. Αν δεν βρει λυση εδω οτιδηποτε αλλο θα αποδειχθει αργα ή γρηγορα αναποτελεσματικο.
vagemm
Junior Boarder
Δημοσιεύσεις: 28
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Άρρεν
Βαγγέλης
Ας συνεχίσουμε τον ύπνο μας, όταν θα μας ξυπνήσουν θα είναι πολύ αργά...
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#127
Απ:5 μετρα για φαρμακο 14 Χρόνια, 5 Μήνες πριν Κarma: 1
Συνάδελφοι
Επειδή είναι γνωστός ο τρόπος που κινείται ο κρατικός μηχανισμός και επειδή οσμίζομαι οτι μάλλον εμείς θα πληρώσουμε τη νύφη ο μόνος τρόπος για να έχουμε γρήγορα και ορατά αποτελέσματα ειναι:
1) η στελέχωση του ΕΟΦ για την πραγματοποίηση ποιοτικού ελέγχου στα γενόσημα
2) η αναγραφή στη συνταγή της δραστικής ουσίας
talos
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 5
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#134
Απ:5 μετρα για φαρμακο 14 Χρόνια, 5 Μήνες πριν Κarma: 8
talos έγραψε:
Συνάδελφοι
Επειδή είναι γνωστός ο τρόπος που κινείται ο κρατικός μηχανισμός και επειδή οσμίζομαι οτι μάλλον εμείς θα πληρώσουμε τη νύφη ο μόνος τρόπος για να έχουμε γρήγορα και ορατά αποτελέσματα ειναι:
1) η στελέχωση του ΕΟΦ για την πραγματοποίηση ποιοτικού ελέγχου στα γενόσημα
2) η αναγραφή στη συνταγή της δραστικής ουσίας


1) Δεν είναι ανάγκη να γίνει στελέχωση του ΕΟΦ. Μπορούν πολύ απλά να αναθέσουν αυτή τη δουλειά στο πανεπιστήμιο που έχει τα μέσα και το προσωπικό να το κάνει.

2) Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα. Το λέμε χρόνια και είναι πάρα πολύ απλό να γίνει αλλά δεν υπάρχει ποτέ η αντίστοιχη πολιτική βούληση. Οι γιατροί είναι περισσότεροι από τους φαρμακοποιούς και έτσι καμία κυβέρνηση δεν θα το κάνει αυτό, φυσικά για ψηφοθηρικούς λόγους.
tradewind
Moderator
Δημοσιεύσεις: 80
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Άρρεν Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη Γενέθλια: 09/20
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

Πωλούνται έπιπλα Φαρμακείου σε άριστη κατάσταση

Autor: admin

Πωλούνται έπιπλα φαρμακείου εξολοκλήρου φτιαγμένα από MDF. Τα ράφια είναι γυάλινα...
περισσότερα

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα