e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Αντιδράσεις από τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Συζήτηση σε θέματα του Εθνικού Συστήματος Υγείας και του εκσυγχρονισμού του
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: Αντιδράσεις από τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης
#141
Αντιδράσεις από τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης 14 Χρόνια, 5 Μήνες πριν Κarma: 9
Αντιδράσεις από τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης για το Φάρμακο.

21/11/2009
Αντιδράσεις για την τιμολόγηση των αντιγράφων (ΒΗΜΑ)
Αν εφαρμοστεί το μέτρο όλα τα σκευάσματα θα είναι εισαγόμενα, λένε οι φαρμακοβιομήχανοι

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΛΕΝΑ ΦΥΝΤΑΝΙΔΟΥ | Σαν βόμβα έπεσαν στην αγορά του φαρμάκου οι προχθεσινές εξαγγελίες της κυβέρνησης για το φάρμακο. Οι υπουργοί Οικονομίας, Εργασίας και Υγείας ανακοίνωσαν την επαναφορά της λίστας φαρμάκων, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση από 1ης Μαΐου, την επανατιμολόγηση 6.000 σκευασμάτων, τη μείωση της τιμής 89 ακριβών φαρμάκων και την αλλαγή του συστήματος τιμολόγησης των αντίγραφων φαρμάκων. Το τελευταίο αναμένεται να αποτελέσει και το σημείο τριβής μεταξύ της κυβέρνησης και των φαρμακοβιομηχάνων.

Για τα αντίγραφα θα υιοθετηθεί το πλαίσιο τιμολόγησης των πρωτοτύπων. Δηλαδή, θα τιμολογούνται βάσει του μέσου όρου των τριών φθηνότερων τιμών των 26 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σήμερα τα αντίγραφα τιμολογούνται στο 80% των πρωτότυπων φαρμάκων.

Ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Φαρμακοβιομηχάνων (ΠΕΦ) κ. Θ. Τρύφων δήλωσε ότι «όποιος πρότεινε το μέτρο που αφορά την αλλαγή του τρόπου τιμολόγησης των αντιγράφωνδεν γνωρίζει πώς λειτουργεί η ελληνική φαρμακευτικήαγορά. Διεθνώς πολιτικήαντιγράφων γίνεται πρωτίστωςμέσω της συνταγογραφίαςκαι της κατανάλωσης σε φθηνότερα φάρμακα και δευτερευόντωςμέσω των τιμών». Ο κ. Τρύφων τόνισε ότι, αν εφαρμοστεί αυτό το μέτρο, όλα τα φάρμακα στην Ελλάδα, πρωτότυπα και αντίγραφα, θα είναι εισαγόμενα. «Ετσι, θα διαλυθεί ο παραγωγικός ιστός της ελληνικήςφαρμακοβιομηχανίας, η οποία έχει τεράστια εγχώρια προστιθέμενη αξία σε σχέση με το 12% της δαπάνης που μας αναλογεί» είπε. Ο αντιπρόεδρος της ΠΕΦ δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να συζητήσει «γενικήπολιτική των αντιγράφων στο πλαίσιο και της λίστας, με τιμές αναφοράς, έτσι ώστε και η δαπάνη να πέσει και να μην κατακλυσθούμε από πλαστά φάρμακα και να διατηρηθούν 15.000 θέσεις εργασίας».

Οι εκπρόσωποι της ΠΕΦ δηλώνουν ότι έχουν επίσης προτείνει «ένα συνολικό πλαίσιο παρέμβασης στον χώρο της Υγείας, τόσο για φάρμακο όσο και για υλικά και εξετάσεις, που θα εξοικονομήσει σοβαρούς πόρους χωρίς να διαλύσει την αγορά».

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) τάσσονται υπέρ των ανακοινώσεων της κυβέρνησης για την καθιέρωση ενιαίου μηχανογραφικού συστήματος και την εφαρμογή ηλεκτρονικού ελέγχου της συνταγογράφησης. Οσον αφορά τη λίστα συνταγογραφουμένων φαρμάκων, τονίζουν ότι επιθυμούν να συνεργαστούν με την κυβέρνηση για τη διαμόρφωσή της.

«Είμαστε βέβαιοι ότι μπορούμενα συμβάλουμε με ολοκληρωμένες και εποικοδομητικές προτάσεις, έτσι ώστε η δημιουργία μιας λίστας να οδηγήσεισε θετικά αποτελέσματα για τους πολίτες και το Σύστημα Υγείας χωρίς τις παγίδες της προηγούμενης λίστας που οδήγησανσε εκτόξευση της δαπάνηςκαι σε άδικους περιορισμούςστην άμεση πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα» αναφέρουν.

Ακόμη, επισημαίνουν ότι οποιοδήποτε νέο μέτρο θεσμοθετήσει η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να διαταράξει την άμεση και ισότιμη πρόσβαση όλων των ασθενών σε όλα τα φάρμακα.
kris
Moderator
Δημοσιεύσεις: 197
graph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Τελευταία διόρθωση: 05/12/2009 04:00 από aioannid.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

Πωλούνται έπιπλα Φαρμακείου σε άριστη κατάσταση

Autor: admin

Πωλούνται έπιπλα φαρμακείου εξολοκλήρου φτιαγμένα από MDF. Τα ράφια είναι γυάλινα...
περισσότερα

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα