e-Φαρμακείο

Forum Φαρμακοποιών

 

1 2 34

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Η online κοινότητα των Φαρμακοποιών

Νέο δυναμικό και ανανεωμένο το πρώτο Φαρμακευτικό Forum έτοιμο να φιλοξενήσει την online επιστημονική κοινότητα των Φαρμακοποιών! Ένας ολόκληρος φαρμακευτικός κόσμος σε ανταλλαγή απόψεων και επικοινωνία! Γίνε και εσύ μέλος του forum! Κάνε την δωρεάν εγγραφή σου ΤΩΡΑ για να συμμετέχεις στις συζητήσεις του e-φαρμακείο!

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικά θέματα

Συνδικαλιστικός διάλογος Φαρμακοποιών στο forum του e-φαρμακείο! Θέματα της ΟΣΦΕ, των ΣΥ.ΦΑ, των Νοσοκομειακών Φαρμακοποιών και των Νέων Φαρμακοποιών! Πληροφόρηση για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και των φαρμάκων. Για να συμμετέχεις και εσύ στις συζητήσεις κάνε ΤΩΡΑ την δωρεάν εγγραφή σου στο forum!

Φαρμακευτικά θέματα

Φαρμακευτικά θέματα

Συζήτηση σχετικά με θέματα ορθής συνταγογράφησης, ερωτήσεις και απαντήσεις σε καθημερινά ερωτήματα κατά την εκτέλεση των συνταγών στο φαρμακείο την παρασκευή σκευασμάτων στο φαρμακείο , οδηγίες ασφαλιστικών ταμείων, φορολόγιση φαρμακείου, ασφαλισης ΤΣΑΥ, νομικών θεμάτων λειτουργίας του φαρμακείου. Γίνε και εσύ μέλος της online Φαρμακευτικής κοινότητας! Κάνε εγγραφή στο forum και πάρε μέρος στις συζητήσεις στο e-φαρμακείο!

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες και πληροφόρηση

Αγγελίες αγορά και πωλήσεις φαρμακείων. Προσφορά και ζήτηση εργασίας φαρμακοποιών και υπαλλήλων φαρμακείου. Εξοπλισμός και έπιπλα φαρμακείου. Μηχανοργάνωση προγράμματα Η/Υ διαχείρισης φαρμακείου και προβολής εφημεριών, εφαρμογές διαχείρισης φαρμακευτικών συλλόγων και διανεμητικού λογαριασμού. Κάνε τώρα την εγγραφή σου στο forum και ανάρτησε την αγγελία σου ή την πληροφορία σου στο e-φαρμακείο!

<< >> Play > Stop

Γεια χαρά, Επισκέπτης
Παρακαλώ Σύνδεση ή Εγγραφή.    Χάσατε τον κωδικό σας;

Oι φαρμακοποιοί ορίζουν ως κόκκινη γραμμή κανόνες
(1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
Ανακοινώσεις προς τα μέλη του forum και δημοσιεύματα από τα ΜΜΕ και το διαδίκτυο
Μετάβαση στο τέλοςΣελίδα: 1
ΘΕΜΑ: Oι φαρμακοποιοί ορίζουν ως κόκκινη γραμμή κανόνες
*
#673
Oι φαρμακοποιοί ορίζουν ως κόκκινη γραμμή κανόνες 13 Χρόνια, 11 Μήνες πριν Κarma: 9
Όταν η σκοπιμότητα «πνίγει» την αλήθεια το σύγχρονο φαρμακευτικό χρηματιστήριο χτυπά την πόρτα!

Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης αποτελούν κόκκινο πανί για τους φαρμακοποιούς . Γι αυτό και οι φαρμακοποιοί ορίζουν ως κόκκινη γραμμή κανόνες, οι οποίοι αποτελούν κανόνες βιωσιμότητας του ελληνικού φαρμακείου αλλά και διασφαλίζουν τη Δημόσια Υγεία.
Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥΣ ΕΙΝΑΙ:
1) Σταθερό ποσοστό κέρδους
2) Διατήρηση Ιδιοκτησιακού καθεστώτος
3) Σταθερή λιανική τιμή
4) Όχι στις Ανώνυμες Εταιρείες
Είναι αλήθεια ότι το επάγγελμα, παρ΄ ότι υπάρχουν πληθυσμιακοί ή χωροταξικοί περιορισμοί, είναι ανοικτό. Στην επικράτεια υπάρχουν 12.000 φαρμακεία ομοιόμορφα κατανεμημένα, όπως σε καμιά άλλη χώρα. (Βλ. δελτίο Ευρωπ. Ενωσης, πηγή international pharmacy journal)
Η αναλογία κατοίκων ανά φαρμακείο μειώθηκε από 5.302 κατοίκους ανά φαρμακείο το 1961, σε 4.937 το 1971, σε 2.080 το 1981, σε 1.334 το 1991 και σε 1.170 περίπου το 1998. Ο δείκτης κατοίκων ανά φαρμακοποιό στην Ελλάδα συγκρινόμενος με τους αντίστοιχους δείκτες άλλων χωρών της Ε.Ε. δεν είναι ιδιαίτερα υψηλός, όμως η χώρα μας έχει μικρή αναλογία κατοίκων ανά φαρμακείο. Στη χώρα μας κάθε φαρμακείο έχει έναν επιστήμονα φαρμακοποιό, ενώ στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. η αντίστοιχη αναλογία είναι 2 φαρμακοποιοί/ φαρμακείο και στην Ολλανδία 13 φαρμακοποιοί/ φαρμακείο. Τα φαρμακεία δηλαδή στην Ελλάδα αποτελούν ουσιαστικά ατομικές μονοπρόσωπες επιχειρήσεις, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε., όπου κυρίαρχη οικονομική μορφή λειτουργίας φαρμακείου είναι τα συνεταιριστικά φαρμακεία.Πηγή: ΕΣΥΕ, Στατιστική Επετηρίς της Ελλάδας.
Η σημερινή κυβέρνηση, μαζί με στελέχη της αλλά και κάποια δημοσιογραφικά συγκροτήματα, κάνοντας χρήση των Μ.Μ.Ε., καταβάλλει τεράστια προσπάθεια να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, όσον αφορά τα φάρμακα και να πλήξει το κύρος και το έργο του φαρμακοποιού στην κοινωνία.
Τώρα τελευταία, συχνά πυκνά, διαμηνύεται ότι το κέρδος των φαρμακοποιών είναι 35%.Αυτό είναι ανακριβές και ψευδές. Βέβαια τους καταλαβαίνουμε απόλυτα, γιατί είμαστε οι μόνοι που κάνουμε κοινωνική πολιτική, πρωτοβάθμια περίθαλψη και καλύπτουμε τη σαθρότητα του ασφαλιστικού συστήματος, ενώ το πολιτικό σύστημα, το μόνο που κατάφερε είναι να σπαταλήσει αλόγιστα τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών για ίδιον όφελος. (βλ. χρηματιστήριο).Επανερχόμενος στο θέμα του 35 % κέρδους επί της χονδρικής τιμής, θα ήθελα να τονίσω ότι το κέρδος υπολογίζεται εφόσον έχει πουληθεί ένα προϊόν. Δηλαδή το κέρδος υπολογίζεται από την πώληση κι όχι από την αγορά. Για τα φάρμακα λοιπόν το μεικτό κέρδος είναι 23,8%, το δε καθαρό είναι 11%, όπως ορίζεται από το Υπ. Οικονομικών. Επίσης να υπενθυμίσω σε όλους ότι οι φαρμακοποιοί είναι από τους λίγους που δεν φοροδιαφεύγουν.(Πηγή: ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 5-11-2006).΄Ακούμε τελευταία ότι θέλει η κυβέρνηση να ανοίξει το επάγγελμα προβάλλοντας ως δικαιολογία την πληθυσμιακή κάλυψη. Σήμερα ισχύει ο νόμος ΚΑΚΛΑΜΑΝΗ Ν.3457/ 8 Μαΐου 2006. Λέει λοιπόν η κυβέρνηση ότι πρέπει να ανοίξει το επάγγελμα, δηλ. περίπου 3.000 φαρμακοποιοί υπολογίζεται να ανοίξουν και καλώς να ανοίξουν.
Από την άλλη διατυμπανίζει ότι θα μειώσει τη δαπάνη στα φάρμακα , η οποία οφείλεται στα ιδιωτικά φαρμακεία . ΜΕΓΑ ΨΕΜΑ. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει αλόγιστη δαπάνη, όσον αφορά τα νοσοκομεία, στα φάρμακα, στα διαγνωστικά, στο νοσοκομειακό υλικό και στις εξετάσεις, τα οποία καλύπτουν το 80% της συνολικής ετήσιας δαπάνης έναντι 20% που αφορά την φαρμακευτική δαπάνη.
Συγχρόνως λέει η κυβέρνηση ότι τα φαρμακεία θα φτάσουν περί τις 5.000 τον αριθμό. Βλέποντας το θέμα με νούμερα, δηλ. 12.000 φαρμακεία λειτουργούντα συν περίπου 3.000 υπό ίδρυση φαρμακεία, σύμφωνα με την κυβέρνηση μας δίνει σύνολο 5.000 φαρμακεία. Άρα η κυβέρνηση πετυχαίνει το στόχο της αναγκάζοντας, σεκλείσιμο τα φαρμακεία.
Αγαπητοί συνάδελφοι και πολίτες αυτής της χώρας, η λύση είναι απλή και μόνο μια κυβέρνηση στελεχωμένη από MANAGER θα μπορούσε να το σκεφτεί.
1) Η σταθερή λιανική τιμή έχει να κάνει με το φάρμακο που είναι κοινωνικό αγαθό και δεν επιτρέπεται να έχουμε πολίτες δύο ταχυτήτων. Προτεραιότητα όλων πρέπει να είναι η ισότιμη πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα και να διασφαλίζεται η Δημόσια Υγεία.
2) Ιδιοκτησιακό καθεστώς ή Ανώνυμες Εταιρείες: Οι ανώνυμες εταιρείες αποτελούν περίτρανη απόδειξη σκοπιμότητας, με σκοπό να αντιπαλέψουν το ελληνικό ιδιωτικό φαρμακείο προς όφελος των πολυεθνικών αλλά και της ίδιας της κυβέρνησης.
3) Μέσα στους 3.000 νέους φαρμακοποιούς θα υπάρξουν και μερικοί που θα υπάγονται σε ξένα συμφέροντα. Αυτοί οι νέοι συνάδελφοι μαζί με άλλους παλαιούς και αυτοί υπηρέτες ξένων συμφερόντων θα σπάσουν την κόκκινη γραμμή. Πώς όμως;
4) Η κυβέρνηση θέλει να μειώσει το ποσοστό κέρδους , δηλ σύμφωνα με το Υπ. Οικονομικών το καθαρό ποσοστό κέρδους από το 11% θα πέσει στο 5-7%, σύμφωνα με τον καθηγητή ΜΟΣΙΑΛΟ, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Το τρικ βρίσκεται στο εξής: Τα 3000 νέα φαρμακεία χρειάζονται το ελάχιστο 100.000€ το ένα για να λειτουργήσουν, το οποίο συνεπάγεται 300.000.000€ στην αγορά για τόνωση του εμπορίου. Οι φαρμακοποιοί μεγάλων ξένων συμφερόντων θα δεχθούν την μείωση ποσοστού κέρδους π.χ στα υψηλού κόστους φάρμακα και αυτό θα είναι η αρχή του τέλους. Τότε τα φαρμακεία με τζίρο μέχρι 30.000€ θα αναγκαστούν να κλείσουν ή να γίνουν υπάλληλοι στον εαυτό τους, αν καταφέρουν να επιζήσουν. Ετσι λοιπόν τα φαρμακεία θα γίνουν 5.000 στην Ελλάδα, χωρίς άλλος νέος να τολμά να ανοίξει φαρμακείο.Οι νέοι φαρμακοποιοί θα είναι τα θύματα ενός σύγχρονου φαρμακευτικού χρηματιστηρίου, γιατί θα δώσουν χρήματα με ελπίδες και όνειρα για καλύτερη ζωή και θα εισπράξουν τον κοινωνικό και οικονομικό εξευτελισμό από την πολιτεία.
Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να περάσει την κόκκινη γραμμή. Δεν θα αφήσουμε κανένα να μας στοχοποιήσει και να στρέψει εναντίον μας άλλες κοινωνικές ομάδες. Δεν θα γίνουν οι φαρμακοποιοί τα θύματα οικονομικών και πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Στυλιανός Καλογερόπουλος
Μέλος του Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής
Εκλέκτορας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου
admin
"There is no mystery for an open mind"
Διαχειριστής
Δημοσιεύσεις: 146
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Φύλο: Άρρεν Γενέθλια: 05/30
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#674
Απ:Oι φαρμακοποιοί ορίζουν ως κόκκινη γραμμή κανόνες 13 Χρόνια, 11 Μήνες πριν Κarma: 0
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ. ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΦΥΛΛΟ ΕΣΤΩ ΣΑΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 1
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#675
Απ:Oι φαρμακοποιοί ορίζουν ως κόκκινη γραμμή κανόνες 13 Χρόνια, 11 Μήνες πριν Κarma: 1
Ανήκω στους 3.000 φαρμακοποιούς που προτίθενται να ανοίξουν (δεν ξέρω αν είναι τόσοι αλλά δεν μου φαίνεται διόλου απίθανο). Μια απορία που μου γεννάται αμέσως αμέσως είναι, πώς γίνεται σε ένα "ανοικτό" επάγγελμα να έχουν συσσωρευτεί τόσοι που βρίσκονται απ'έξω...

Έχω και άλλες απορίες:
- Λέτε "καλώς να ανοίξουν" αλλά ταυτόχρονα κυκλοφορείτε, στα πλαίσια του ΠΦΣ, λιβελογραφήματα σαν αυτό όπου, ούτε λίγο ούτε πολύ, υποστηρίζετε πως η ανεργία των φαρμακοποιών είναι μηδενική, όσοι θέλουν ανοίγουν φαρμακείο και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο ΟΑΕΔ δεν έχει κανέναν καταγεγραμμένο φαρμακοποιό ως άνεργο (!) και ότι οι κενές οργανικές θέσεις σε νομαρχίες, νοσοκομεία κτλ υποδηλώνουν έλλειψη ενδιαφέροντος (!!). Τελικά ποια είναι η θέση σας ως επίσημο όργανο?

- Φαίνεται να σας απασχολεί η ενδεχόμενη αποτυχία των νέων συναδέλφων, που θα ανοίξουν φαρμακείο επενδύοντας χρήματα, όνειρα και ελπίδες -όπως λέτε- για ένα καλύτερο μέλλον, όμως σε άλλο διαδικτυακό τόπο (www.mypharm.gr/node/715) κάποιοι συνάδελφοί σας, επώνυμοι συνδικαλιστές για όσους γνωρίζουν, ονειρεύονται ΠΑΝΣΥΦΑ με μερίδα 100.000 ευρώ και πνίξιμο των "αφελών νέων που νομίζουν ότι μπορούν να ανοίξουν και άλλα φαρμακεία". Τελικά τι ισχύει?

- Θεωρείτε την αναλογία 1/1000 οριακή για την βιωσιμότητα του φαρμακείου. Παρόλα αυτά, προτρέπετε τους νέους να ανοίξουν σε χωριά και νησιά 300 κατοίκων "εξυπηρετώντας την τέλεια κατανομή πληθυσμού". Τέλεια κατανομή με 1/300. Εμένα μου φαίνεται λιγάκι αντιφατικό αυτό. Εσάς?

- Θεωρείτε δίκαιη τη νομοθεσία ως έχει? Την αδυναμία ίδρυσης φαρμακείου σε καινούριες περιοχές που χαρακτηρίζονται ως οικισμοί και όχι Δ.Δ και την επιτρεπόμενη λειτουργια μόνο ενός φαρμακείου σε Δ.Δ. με πληθυσμό 1500-2.999 κατοίκους? Αναλογία 1/3000?

Τι έχετε κάνει εσείς, ως ΦΣΑ και κατ'επέκταση ως ΠΦΣ, για την επαγγελματική αποκατάσταση των συναδέλφων σας? Στην Γαλλία και σε άλλες χώρες, όπως διαβάσαμε σε άλλο post σε αυτό το forum, υποχρεώνονται τα φαρμακεία να προσλαμβάνουν φαρμακοποιούς βάσει τζίρου και άλλων κριτηρίων. Στην Ελλάδα, όλοι ξέρουμε ότι μεγάλο ποσοστό φαρμακείων λειτουργεί χωρίς την παρουσία ουτε καν του ιδιοκτήτη, παρά μόνο ενός βοηθού, τις περισσότερες φορές ούτε καν πιστοποιημένου.

Το επάγγελμα έκλεισε την 1/1/1997. Έχουμε 2010 και συνεχίζετε να εθελοτυφλείτε.
Pulsatilla
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 4
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#676
Απ:Oι φαρμακοποιοί ορίζουν ως κόκκινη γραμμή κανόνες 13 Χρόνια, 11 Μήνες πριν Κarma: 9
ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΠΕΡΙ ΠΑΝΣΥΦΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΕΝΝΟΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, ΕΧΩ ΝΑ ΠΩ ΤΑ ΕΞΗΣ΄
Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΦΑΡΜΑΚΑΠΟΘΗΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε. ΜΕ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΥΣ 27 ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.
ΣΚΟΠΟΣ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΑΡΑΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΝΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ, ΤΩΝ ΣΥΝ/ΜΩΝ ΔΗΛΑΔΗ.
ΑΥΤΗ Η ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ 'ΑΣΤΕΓΩΝ' ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ? ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ, ΤΟΤΕ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝ/ΜΟΙ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ, ΘΑ ΘΕΩΡΗΘΟΥΝ ΟΤΙ ΣΑΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΕΥΟΝΤΑΙ,ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ ΑΝΑΚΡΙΒΕΣ.
ΤΖΑΚ
Junior Boarder
Δημοσιεύσεις: 33
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#677
Απ:Oι φαρμακοποιοί ορίζουν ως κόκκινη γραμμή κανόνες 13 Χρόνια, 11 Μήνες πριν Κarma: 1
@ΤΖΑΚ

Στο σύνδεσμο που παρέθεσα παραπάνω, αναφέρονται μεταξύ άλλων και επί λέξει τα εξής:

Οι ΣΥΦΑ και ο ΠΦΣ μπορούν να μονοπωλήσουν την κατασταση σε σημείο όπου ο μόνος που θα χάσει θα είναι οι αγορές.Αν λειτουργήσουν τα δίκτυα του ΣΥΦΑ συντονισμένα και ο ΠΦΣ ασκεί θεσμικό ρόλο που θα πλαισιώνει την πολιτική των ΣΥΦΑ τότε καλύτερα κάποιοι να αρχίσουν να κλαίνε από τώρα..

Και ποιοι είναι αυτοί?

...
2.Οι νέοεισερχόμενοι στο επάγγελμα μιας και πολυ πιθανο η μεριδα των ΣΥΦΑ να παει στα 100.000 ευρω αν υπάρχει μεγάλη ζήτηση (και έτσι θα πρέπει να γίνει ) για να κοπούν οι ορέξειις αφελών που πιθανόν να πιστέψουν ότι η αγορά χωράει και άλλα φαρμακεία.Με τον τρόπο αυτό δε θα μπορούν να συμμετάσχουν στο σχήμα και θα είναι καταδικασμένοι να αποτύχουν.
...


Οι ΣΥΦΑ προφανώς δεν (πρέπει να) είναι συνδικαλιστικά όργανα, αλλά αν ισχύει το παραπάνω, τότε με αντιστρατεύονται προσωπικά εμένα και όποιον είναι στην ίδια μοίρα με εμένα.
Pulsatilla
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 4
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#678
Απ:Oι φαρμακοποιοί ορίζουν ως κόκκινη γραμμή κανόνες 13 Χρόνια, 11 Μήνες πριν Κarma: 9
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΕΙΠΕ ΑΥΤΑ. ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΑΛΑΖΟΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΧΩΡΟΥΣ, ΔΥΣΤΥΧΩΣ.
ΑΛΛΟ ΠΡΑΓΜΑ ΟΜΩΣ Η ΠΑΝΣΥΦΑ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ. ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΕ ΣΥΦΑ? ΤΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΜΠΟΡΙΟ ΘΑ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ? ΒΛΕΠΕΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΙ ΟΙ ΣΥΦΑ ΜΕ 100.000 ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ?
ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΙ ΣΥΦΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΥΠΝΩΣΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΙ ΦΑΡΜΑΚΕΜΠΟΡΟΙ ΤΟ 1980 ΚΑΙ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΜΠΑΛΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΥΦΑ.
ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΑΚΟΜΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟΝ ΠΑΓΚΟ, ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΕ ΔΙΚΑΙΩΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ κ.ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΟ ΜΕ ΤΙΣ 25 ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΦΣ.
ΚΑΚΟΓΡΑΜΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ, ΑΣΥΝΤΑΚΤΑ, ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΕ ΤΟΥΣ. ΣΕ ΣΥΓΧΙΣΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ! ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΜΑΘΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΕΡΔΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΞΑΡΤΗΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΦΠΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΣΤΟ 23,8%, ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΟΜΩΣ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ 25,92%, ΜΕ ΤΟΝ ΦΠΑ ΣΤΟ 10% ΠΛΕΟΝ..
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ! ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ 4&5% ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ,ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ.
ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΝ ΑΛΛΩΣΤΕ, ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙ'ΑΥΤΕΣ.
ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ,ΕΚΦΡΑΣΗ ΠΟΛΥ ΤΗΣ ΜΟΔΑΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΟΥΝ ΣΕ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ, ΟΠΩΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΡΑΣ ΜΑΣ.-
ΤΖΑΚ
Junior Boarder
Δημοσιεύσεις: 33
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Τελευταία διόρθωση: 03/05/2010 06:51 από ΤΖΑΚ.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#679
Απ:Oι φαρμακοποιοί ορίζουν ως κόκκινη γραμμή κανόνες 13 Χρόνια, 11 Μήνες πριν Κarma: 9
@ Pulsatilla
ΓΙΑ ΛΟΓΟΥΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ, ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ, ΟΤΙ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 90,ΥΠΗΡΞΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΕΛΕΤΗ, ΓΝΩΣΤΗ ΩΣ 'ΜΕΛΕΤΗ ΔΡΑΜΑΣ', ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΟ Η ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΕΝΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ, ΟΤΑΝ Ο ΤΖΙΡΟΣ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΜΑΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΣΟ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΑΝΕΙ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟ.
Η ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ, ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ ΤΟΥ ΦΣΠ Η ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΟΥ.
ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ, ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΙΘΑΝΟΝ, ΟΤΙ Η ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΑΛΛΩΣΤΕ.
ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ. ΟΧΙ ΟΠΩΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ, ΟΠΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΥΝΟΙΚΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΑΓΝΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΟΣ, ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΒΕΒΑΙΑ.
ΤΖΑΚ
Junior Boarder
Δημοσιεύσεις: 33
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Τελευταία διόρθωση: 03/05/2010 07:43 από admin.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#684
Απ:Oι φαρμακοποιοί ορίζουν ως κόκκινη γραμμή κανόνες 13 Χρόνια, 11 Μήνες πριν Κarma: 9
ΗΡΘΕ ΛΟΙΠΟΝ Η ΩΡΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ 'ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ'...
ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΝΑ ΔΩ ΤΙ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ Η 48ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΟΥ Π.Φ.Σ.
ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ, ΙΣΩΣ ΛΙΓΟ ΒΕΒΙΑΣΜΕΝΗ.
ΚΑΛΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.
ΤΖΑΚ
Junior Boarder
Δημοσιεύσεις: 33
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#686
Απ:Oι φαρμακοποιοί ορίζουν ως κόκκινη γραμμή κανόνες 13 Χρόνια, 11 Μήνες πριν Κarma: 4
Σε πληροφορώ πως στην περιοχή μου στη βόρεια Ελλάδα άνοιξαν τον τελευταίο χρόνο τουλάχιστον πέντε φαρμακεία σε αντίστοιχα χωριά και δεν είναι χωριά των τριακοσίων κατοίκων. Κάποια απ' αυτά κάνουν τζίρο πολύ καλύτερο από αντίστοιχα φαρμακεία της πόλης και ορθοποδούν πολύ γρηγορότερα από ότι εμείς που ανοίξαμε στην πόλη πολλά χρόνια πριν. Το ότι ανοίγουν τόσα φαρμακεία στην περιοχή μας έχει σαν αποτέλεσμα να πέφτουν τα δικά μας ασφαλιστικά ταμεία, γιατί χάνουμε τους πελάτες από τα αντίστοιχα χωριά. Ευτυχώς στις πόλεις, δουλεύει ακόμα το παραφάρμακο. Μήπως κάποιοι συνάδελφοι δεν θέλουν να αφήσουν τα αστικά κέντρα, γι' αυτό και δεν ανοίγουν φαρμακείο; Δεν τους κατηγορώ, τους δικαιολογώ, είναι φυσικό να μη θέλεις να φύγεις από τον τόπο σου.
Για μένα όμως το πρόβλημα δεν είναι οι νέοι συνάδελφοι που θέλουν να ανοίξουν φαρμακείο. Ο αντίπαλός μας δεν είναι ο συνάδελφος φαρμακοποιός που έχει ή θα έχει τα ίδια προβλήματα με μας. Η αγορά είναι σκληρή, οι καλοί όμως συνήθως επιβιώνουν. Και πάντα μπορούμε να σκεφτούμε συνεταιρισμούς ή συνεργασίες μεταξύ μας. Με προβληματίζει η στοχοποίηση του κλάδου από την κυβέρνηση, πως δήθεν εμείς κερδίζουμε πολλά, πως ούτε λίγο ούτε πολύ εμείς φταίμε για το οικονομικό πρόβλημα που έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία. Εδώ η οικονομία μας βουλιάζει και η κυβέρνηση ενώ έχει να αντιμετωπίσει χίλια προβλήματα, σπεύδει να "ανοίξει το επάγγελμα", λες κι αυτό είναι η πανάκεια που θα τα λύσει όλα. Με ανησυχούν λοιπόν οι πιθανές υπόγειες συμφωνίες, αυτό που λέγεται πως για να πάρουμε σαν κράτος την οικονομική ενίσχυση δεσμευτήκαμε να προχωρήσουμε σε αλλαγές κι αυτές είναι ανάμεσα σε άλλα και το άνοιγμα του επαγγέλματος των φαρμακοποιών και η αποδέσμευση της σταθερής τιμής του φαρμάκου για να ανοίξει ο δρόμος να μπουν αλυσσίδες φαρμακείων των πολυεθνικών στο χώρο μας. Διάβασε αν θέλεις στο site του ΦΣ Κιλκίς το άρθρο του συνάδελφου Αγαθόπουλου "Φαρμακείο της γειτονιάς ή απρόσωπη πολυεθνική αλυσίδα φαρμακείων", είναι πολύ διαφωτιστικό. Και μη βλέπεις σ' όλους τους φαρμακοποιούς "του πάγκου" συμφεροντολόγους φραγκοφονιάδες εχθρούς. Το τελευταίο που πρέπει να κάνουμε είναι να τρωγόμαστε μεταξύ μας. Άλλοι είναι οι αντίπαλοι, όχι εμείς.
elli
Junior Boarder
Δημοσιεύσεις: 34
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
#687
Απ:Oι φαρμακοποιοί ορίζουν ως κόκκινη γραμμή κανόνες 13 Χρόνια, 11 Μήνες πριν Κarma: 9
ΚΑΤΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ. ΔΕΝ ΕΙΡΟΝΕΥΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΘΑΛΕΓΑ, ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ. ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΙΚΟΝΙΚΗ, ΤΟΥ ΣΤΥΛ "ΠΑΡΤΟ ΔΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΚΤΟΠΟΙΕΙΣ ΜΕΤΑ".
ΕΙΡΟΝΕΥΟΜΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΥΣΙΝΟΥΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ,ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΓΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΗ ΓΙΑ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
ΔΕΝ ΖΗΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΕΕ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, ΩΣΤΕ ΑΥΤΗ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
ΔΟΛ, ΨΥΧΑΡΗΣ,LIDL ΚΛΠ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΜΕΣΩ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΠΟΛΛΟΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ.
ΤΖΑΚ
Junior Boarder
Δημοσιεύσεις: 33
graphgraph
Αποσυνδεδεμένος Προβολή Προφίλ Μέλους
Τελευταία διόρθωση: 06/05/2010 17:37 από ΤΖΑΚ.
Πρέπει να είστε εγγεγραμμένο μέλος του Forum για να κάνετε μια δημοσίευση.
 
Μετάβαση στην αρχήΣελίδα: 1
Συντονιστές: kris, aioannid, tradewind
e-Φαρμακείο στο Facebook

Συνδεμένοι Χρήστες


  • [Bot]
Now online:
  • no members
  • 1 guest
  • 1 robot
Latest members:
Total members: 1291

Χρήσιμα για την Υγεία

Μάθε για τους μύκητες των νυχιών και φυσικούς τρόπους θεραπείας στο ιστολόγιο για τους μύκητες των νυχιών Nail Fungus Cure με χρήσιμες και σημαντικές οι πληροφορίες για την ονυχομυκητίαση, τους τύπους της, την περιποίηση των νυχιών και την θεραπεία των μυκήτων στα νύχια με διάφορες ομοιοπαθητικές φυσικές θεραπευτικές μεθόδους.

Μάθε για την κληρονομική ή επίκτητη σιδηροβλαστική αναιμία στο ιατρικό ιστολόγιο sideroblastic anemia blog, μια πάθηση αδυναμίας αξιοποίησης του σιδήρου για την παραγωγή αιμοσφαιρίνης από τα ερυθρά αιμοσφαίρια. Ο τύπος αυτός της αναιμίας συνδέεται με διαταραχή στην χρησιμοποίηση του σιδήρου, τρόποι διάγνωσης και αντιμετώπισης.

Πρόσφατες Συζητήσεις

Πωλούνται έπιπλα Φαρμακείου σε άριστη κατάσταση

Autor: admin

Πωλούνται έπιπλα φαρμακείου εξολοκλήρου φτιαγμένα από MDF. Τα ράφια είναι γυάλινα...
περισσότερα

APOTHEKER/ IN Gesucht

Autor: Basileios

Apotheke zwischen Köln und Düsseldorf, such deutschspachiges Personal für Vollzeit Infos: 1234at@arcor.de
περισσότερα

Συρταριέρα & γόνδολα φαρμακείου.

Autor: pharmacy

Πωλούνται 1) Συρταριέρα φαρμακείου WILLACH 4στηλη σε άριστη κατάσταση. Αποτελείται...
περισσότερα

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Autor: sofiapap

ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΑΔΕΙΟΥΧΟΣ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΛΟΓΩ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΣΗΣ. ΤΗΛ: 6946937717
περισσότερα

Ζητούνται Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου

Autor: ektoras

Ζητούνται πτυχιούχος Φαρμακοποιός και βοηθός Φαρμακείου ή αισθητικός για...
περισσότερα