Home
Γειά και απο μένα-βοήθεια (1 μέλος/η είναι εδώ) (1) Επισκέπτης
| | |
ΘΕΜΑ: Γειά και απο μένα-βοήθεια
|
Γειά και απο μένα-βοήθεια 14 Χρόνια, 10 Μήνες πριν
|
Κarma: 2
|
Χαίρεται συνάδελφοι! Έχω τελειώσει φαρμακευτική στην Αγγλία και μόλις έδωσα τις εξετάσεις για άδεια ασκήσεως στην Κύπρο. Άν έχω περάσει (σίγουρα πράγματα) τον Ιούνιο με το καλό θα έχω την άδεια μου και στην Ελλάδα. Μη προερχόμενη απο οικόγενεια φαρμακοποιών όσο έφτανα στο πτυχίο ανησυχούσα όλο και πιο πολύ ότι ως φαρμακοποιός θα αναγκαστώ να δουλέυω στον Hondos με 700 ευρώ καθότι μένω πολύ κοντά στον Πειραιά και στην Αθήνα και οι ελεύθερες άδειες ιδρύσεως είναι ανύπαρκτες, μιάς και οι δύο νομαρχίες είναι υπέρκορες σε φαρμακεία. Λεφτά να αγοραστεί άδεια δεν υπάρχουν δυστυχώς (ή ευτυχώς γιατί το θεωρώ ανήθικο ως καθεστός..τέλοσπαντων). Λόγω της ανησυχίας αυτής έκανα μεγάλες προσπάθειες να πάρω ένα πτυχίο με άριστα, έδωσα εξετάσεις για IQ, έκανα αιτήσεις και πέρασα συνεντεύξεις και κατόρθωσα να μπώ σε μία καλή ιατρική σχολή στην Αγγλία. Σκέφτηκα ότι ως γιατρός θα μπορώ να ανοίξω όπου θέλω χωρίς να με περάσουν γενεές 14 επιτροπές βλακοελλήνων και δουλεύοντας λίγα χρόνια στο Αγγλικό ΕΣΥ θα έβγαζα αρκετά λεφτά για να ζήσω άνετα γυρνώντας εδώ. Βέβαια αυτή ήταν ιδιαίτερα βιαστική σκέψη και όταν πάρθηκε δεν είχα σκεφτεί για οικογένεια, ότι ως γιατρός στην Ελλάδα αν θέλω να γυρίσω θα είμαι πιο παρακατιανή και απο καθαριστή τζαμιών, τους πενιχρούς μισθούς και τις απλήρωτες εφημερίες κ.τ.λ. Ενδιάμεσα έκανα και μία σχέση (με Έλληνα) η οποία πάει αρκετά καλά. Εν τω μεταξύ εγώ κάνω το 1ο έτος μου, δεν μπορώ να πώ ότι είμαι τρομερά ικανοποιημένη από το γεγονός.. Μας φέρονται λές και είμαστε 15 χρονών (και είναι λίγο ηλίθιο να φέρεσαι έτσι σε απόφοιτους Φαρμακευτικής), τα μαθήματα μοιάζουν να μην έχουν κάποια συνοχή και γενικότερα το κλίμα και μεταξύ των ΄φοιτητών είναι ελιτίστικο και λίγο κομπλεξαρισμένο. Το τελευταίο βέβαια στους απέξω φαίνεται ως αίγλη.. Τέλος πάντων. Τώρα βρίσκομαι σε ένα σημείο που πρέπει να αποφασίσω αν θα μείνω ή θα φύγω απο την ιατρική και ακούγοντας όλες τις φήμες περί Ιουνίου και δικαστηρίων σε συνδιασμό με την προτροπή απο όποιον Έλληνα γιατρό συναντώ να ανοίξω φαρμακείων λόγω των τεράστιων κερδών και της σημαντικά μικρότερης απασχόλησης (απο θέμα ωρών και εφημεριών) έχω λίγο τρελλαθεί..! Όποιος μπορεί ας πεί καμιά ιδέα.. Τί γίνεται...;;;
|
|
|
|
|
Απ:Γειά και απο μένα-βοήθεια 14 Χρόνια, 10 Μήνες πριν
|
Κarma: 9
|
Αγαπητή Έρσα
Είναι εύλογη η αγωνία σου για το τι θα κάνεις στην ζωή σου έχοντας ένα πτυχίο φαρμακευτικής και προσπαθώντας να πάρεις και αυτό της Ιατρικής. Το πρώτο που έχω να σου πω όμως είναι ότι, οι κακοδαιμονίες σου δεν ξεκινούν από το ότι δεν μπορείς να ανοίξεις φαρμακείο εκεί που θα ήθελες, λόγω των ελάχιστων περιοριστικών μέτρων που απαιτούνται για την αδειοδότηση. Ξεκινούν από το γεγονός ότι αυτό το κράτος δεν σου δίνει άλλες δυνατότητες να αξιοποιήσεις το πτυχίο σου. Δεν προσλαμβάνει φαρμακοποιούς στα νοσοκομεία, όταν οι μισές οργανικές θέσεις είναι άδειες, δεν υποχρεώνει όλες τις κλινικές να έχουν φαρμακοποιούς, δεν υποχρεώνει τις εταιρείες να απασχολούν φαρμακοποιούς για την ενημέρωση - διαφήμιση του φαρμάκου, δεν ενισχύει την εγχώρια φαρμακοβιομηχανία η οποία θα είχε ανάγκη επιστημονικού δυναμικού του κλάδου μας, δεν υπάρχει ερευνα, δεν...δεν...δεν...κλπ.
Αυτό που σου μένει λοιπόν είναι να μπορείς να ανοίξεις σε μέρος της αρεσκείας σου και ότι θέλει προκύψει. Δηλ. να καταργηθούν και οι ελάχιστοι περιοριστικοί κανόνες που υπάρχουν σήμερα και κατά κάποιο τρόπο προστατεύουν το επάγγελμα.
Σε πληροφορώ, αν και είναι δύσκολο να το καταλάβεις, ότι μια τέτοια εξέλιξη θα είχε ως αποτέλεσμα την καταδίκη όλων μας και την δική σου φυσικά. Θα σου πω μερικά γιατί?
Μια τέτοια εξέλιξη θα προκαλούσε αθέμιτες ανταγωνιστικές συμπεριφορές με αποτέλεσμα την απαξίωση του ρόλου μας και την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών που προσφέρει το σημερινό φαρμακείο. Όπου συνέβει αυτό ( Βουλγαρία, Ρουμανία, Μ. Βρετανία, Σκανδιναβία), αφ' ενός τα φαρμακεία τους πλέον δεν είναι φαρμακεία αλλά γενικό εμπόριο διότι λόγω του ανταγωνισμού πουλάνε και ρουχαλάκια και τρόφιμα και είδη δώρων και μπιζού και παπούτσια και οικιακά σκεύη και... και..., αφ' ετέρου έχουν επιβάλλει οι μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες μέσου εμπορίου, τους δικούς τους όρους στην λειτουργία και την διαχείρηση του φαρμακείου. Αρκεί να σου πω ότι σε μερικές από τις προαναφερόμενες χώρες το ποσοστό κέρδους στο φάρμακο είναι μόλις 8%. Γι' αυτό τον λόγο τα φαρμακεία τους δεν είναι πλέον φαρμακεία αλλά Σούπερ Μάρκετ.
Σήμερα υπάρχουν 11500 φαρμακεία στην Ελλάδα, δηλ 1/1000 κατοίκους όταν η καλή βιωσιμότητα ενός αξιοπρεπούς φαρμακείου, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα θα απαιτούσε τουλάχιστον μια αναλογία 1/2000-2500 κατοίκων. Πιστεύεις ότι υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω υποβάθμισης του Ελληνικού φαρμακείου? Σε μια τέτοια περίπτωση, το μεροκάματο θα το βγάλεις αλλά για αυτόν τον ρόλο σπούδασες?
Σήμερα επίσης αυτά τα ελάχιστα περιοριστικά μέτρα δημιούργησαν μια χωροταξική κατανομή των φαρμακείων στην Ελλάδα αξιοζήλευτη. Και στην πιο απομακρυσμένη περιοχή της χώρας υπάρχει φαρμακείο για να παρέχει τις υπηρεσίες του. Με την κατάργηση των πληθυσμιακών μέτρων που περιμένεις τον Ιούνιο, πρέπει να ξέρεις ότι μαζί με εσένα και μάλλον πριν από εσένα, θα συσωρευτούν στα αστικά κέντρα πολλοί πιο επητίδιοι από εσένα, με αποτέλεσμα φυσικά να χαθεί η χωροταξική κατανομή και ο ανταγωνισμός να φέρει τα αποτελέσματα που σου προανέφερα.
Το ότι σε κάποιες λίγες περιοχές υπάρχουν ανισότητες στις πληθυσμιακές αναλογίες, αυτές υπάρχουν και θα πρέπει ή με την απογραφή του 2011 να τακτοποιηθούν ή με μια τροπολογία να ρυθμιστούν κατάλληλα.
Δεν ξέρω αν πιστεύεις ότι η γενική παγκόσμια απελευθέρωση των πάντων, ειδών- προσώπων- υπηρεσιών, οφέλησε τον κόσμο. Εκ του αποτελέσματος αποδεικνύεται ότι οφελήθηκαν οι μεγάλοι οι οποίοι δημιούργησαν και την οικονομική κρίση, την οποία θα πληρώσουμε όλοι μας. Και επειδή εμείς οι φαρμακοποιοί είμαστε η τελευταία τρύπα της ζουρνάς (μουσικό όργανο) στο κύκλωμα που λέγεται φάρμακο, με τις όποιες απελευθερώσεις θα είμαστε και τα πρώτα θύματα. Ειλικρινά δεν είμαι υπέρ της απελευθέρωσης γενικά των αγορών και των υπηρεσιών. Εδώ το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό. Πολύ περισσότερο δεν είμαι σύμφωνος στις απελευθερώσεις στο χώρο της υγείας, την ζημιά θα την έχει ο ασθενής και το σύστημα υγείας.
Επίσης πρέπει να ξέρεις ότι το επάγγελμά μας, κατά 60-80% εξαρτάται από τα ασφαλιστικά ταμεία. Το μέλλον αβέβαιο. Από την πορεία των ταμείων των ταμείων θα εξαρτηθεί και η βιωσιμότητά μας.
Με όλα αυτά, δεν προσπαθώ να σου πω ότι είμαστε υπό κατάρευση. Αυτό που προσπαθώ να σου περάσω σαν μήνυμα έιναι ότι σε όλα χρειάζονται κανόνες, όροι και προϋποθέσεις. Στα πλαίσια της λογικής και της επαγγελματικής μας αξιοπρέπειας. Δεν θα ήθελα οι εξελίξεις να με οδηγήσουν να θεωρώ τον διπλανό ανταγωνιστή και όχι συνάδελφο. Πιστεύω ότι ο τελευταίος ανταγωνιστής μου είναι το διπλανό φαρμακείο. Οι κύριοι ανταγωνιστές μας είναι έξω από τον κλάδο και καιροφυλακτούν. Θύμα τους είσαι σίγουρα και εσύ.
Όταν με τον άλφα ή βήτα τρόπο μπεις στο επάγγελμα, θα υπερασπίζεσαι με σθένος αυτά που σου γράφω σήμερα. Εύχομαι όμως να τα υπερασπίζεσαι με τους όρους τουλάχιστον του σήμερα και όχι με αυτούς που επιθυμείς τώρα.
Έτοιμε λύσεις δεν υπάρχουν, όπως δεν υπήρξαν και για εμάς. Καλή επιτυχία.
|
|
kris
Moderator
Δημοσιεύσεις: 197
|
|
|
Απ:Γειά και απο μένα-βοήθεια 14 Χρόνια, 10 Μήνες πριν
|
Κarma: 2
|
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Καταλαβαίνω και ασπάζομαι και εγώ τις απόψεις σου γύρω από τα πληθυσμιακά και τα λοιπά κριτήρια, όντως αν καταργηθούν τη βάψαμε. Όμως επειδή μπορεί να μην έχω γονείς με φαρμακείο αλλά έχω δουλέψει σε φαρμακεία και στην Αθήνα και εδώ που μένω (λίγο πιο έξω) έχω μια συνείδηση των κερδών, τα οποία δεν είναι όπως τα περιγράφεις, εκτός αν το δικό σου φαρμακείο υπολειτουργεί. Καινούργιο φαρμακείο σε μεσαίας σημασίας τοποθεσία έβγαζε 20πλάσιο τον βασικό μισθό του Έλληνα σε κέρδη, δεν μιλάμε για τζίρους. Αυτό εγώ το θεωρώ υπερβιώισμο επίπεδο. Οπότε η αναλογία 1/1000 κάτοικους είναι ΥΠΕΡίκανοποιητική και δέχεται να μειωθεί χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Κατά την γνώμη μου η προτινόμενη αναλογία του 1/2000 κάτοικους είναι υπερβολική.. θα πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο ως προς το πόσο θέλουμε να κερδίζουμε.. 40 φορές τον βασικό μισθό του Έλληνα;; Δεν είναι λίγο άπληστο; Εντάξει δε λέω, σπουδές κοπιώδεις και για μένα συγκεκριμενα πολυέξοδες στο εξωτερικό σε μία ακριβή χώρα σε περίοδο που μάλιστα οι ισοτιμίες δεν ήταν όπως σήμερα, αλλά πρέπει να υπάρχει ένα μέτρο απληστίας, διότι αν το πάμε έτσι τώρα που σπουδάζω γιατρός και φυσικά έχω υψηλότερο επίπεδο γνώσεων να απορροφήσω και μεγαλύτερα έξοδα σπουδών θα έπρεπε να βγάζω 90 φορές τον βασικό μισθό.. είναι λογικό όμως να χρεώνω 100 και 150 ευρώ την επίσκεψη σε μία χώρα των 700 ευρώ; Και άν είναι λογικό, είναι ηθικό;
|
|
|
|
|
Απ:Γειά και απο μένα-βοήθεια 14 Χρόνια, 10 Μήνες πριν
|
Κarma: 9
|
Ersa
Χωρίς να θέλω να σε θίξω και αστειευόμενος, θα σε ρωτούσα μήπως πέρασες από την Ονειρούπολη της Δράμας τελευταία? Γιατί τα νούμερα που αναφέρεις ισχύουν για λίγα σχετικά φαρμακεία. Το 60-70% των φαρμακείων και ιδίως αυτά των μεγάλων πόλεων είναι της τάξης των 30-35.000 τζίρου άρα καθαρού κέρδους επί 22% ίσον 6-7000 ευρώ. Επί αυτών των ποσών που αναφέρεσε και θεωρείς ότι είναι καθαρό κέρδος πρέπει να υπολογίζεις τον φόρο σου, την περαίωση, τα ληγμένα, τις καθυστερήσεις πληρωμών, τα χρέη των πελατών, την αύξηση του λειτουργικού σου κεφαλαίου και μερικά ακόμη απρόβλεπτα.
Όμως η φιλοσοφία του φαρμακείου και του δικού σου ρόλου περιορίζονται στο οικονομικό μόνο σκέλος? Η βιωσιμότητα ενός φαρμακείου έχει μόνο οικονομικούς παραμέτρους? Γιατί αν είναι έτσι ορθώς να μπούνε οι επιχειρηματίες στο επάγγελμα, ορθώς να απελευθερωθούν οι τιμές, ορθώς να κείσουν οι συνεταιρισμοί, ορθώς να υπαλληλοποιηθούμε, και πολλά άλλα....
Ορόλος του φαρμακείου και του φαρμακοποιού είναι η παροχή πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας. Και για να μπορεί να γίνει αυτό το φαρμακείο με όλα τα προβλήματα που σου προανέφερα πρέπει να έχει πληρότητα και εμείς αξιοπρεπώς και επαρκώς να εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας.
|
|
kris
Moderator
Δημοσιεύσεις: 197
|
|
|
Απ:Γειά και απο μένα-βοήθεια 14 Χρόνια, 10 Μήνες πριν
|
Κarma: 5
|
Αγαπητή συνάδελφε,
ο βασικός μισθός στην Ελλάδα είναι 700 Ευρώ περίπου (μετά φόρων και κρατήσεων).
Τα φαρμακεία που δούλευες έβγαζαν 700*20 = 14000 Ευρώ, προφανώς ακαθάριστα έσοδα και προ φόρων.
Το ενοίκιο (1000 - 2000 Ευρώ), ο μισθός σου με τις ασφαλιστικές κρατήσεις (1500) και πάγια έξοδα (1000) μας κάνουν πάνω κάτω 4000 έως 4500.
Λάθη, βερεσέ, χασούρα δεν τα βάζουμε γιατί είμαστε υγιές φαρμακείο και τζιμάνια.
Μέχρι εδώ πάμε στα 9500
Σε αυτά πρέπει να υπολογίσεις και τον φόρο εισοδήματος που είναι γύρο στο 40% για τα υψηλά κλιμάκια, αλλά ας το βάλω 30% μέσο όρο.
Δηλαδή 9500*70% = 6.650 Ευρώ (σημείωση είναι λιγότερο του 50% των ακαθάριστων εσόδων)
Ο επιχειρηματίας που δούλευες Έβγαζε 6650 το μήνα, με μηνιαίο τζίρο 14000/ 22% = 63.636 = 763.636 Ευρώ το χρόνο.
Δηλαδή εσύ ο υπάλληλος έβγαζες το ένα τέταρτο από το μεγάλο και πλούσιο αφεντικό με μια επιχείριση που κάνει τζίρο το χρόνο 0,76 εκ. Ευρώ.
Μόνο που το αφεντικό δεν παίρνει δώρο Πάσχα και Χριστουγέννων, 13 μισθό και 20 μέρες άδεια.
Τα παραπάνω για να μην υπεραπλουστεύουμε τα πράγματα.
Εκτός και αν το αφεντικό σου όντος έβαζε στη τσέπη 14000 Ευρώ μηνιαίως που σημαίνει ότι έκανε τζίρο 120.000 Ευρώ / μήνα. Εγώ ξέρω λίγα τέτοια φαρμακεία.
Σου εύχομαι να βρεις το σημείο που θα κάνεις αυτό το τζίρο. (Απ'ότι ξέρω όμως τα πόστα έξω από Νοσοκομεία, ΙΚΑ, Κέντρα Υγείας, Πολυϊατρεία, πολυκατοικίες με γιατρούς και χωριά με 99% του πληθυσμού καρκινοπαθείς, είναι πιασμένα προ πολλού!!!
Πολλά φιλιά στην Αγγλία.
Υ.Γ.
Αν σπούδαζες στην Αθήνα από όπου κατάγεσαι και θέλεις να ανοίξεις φαρμακείο θα σου έβγαινε φθηνότερα. Για κοίταξέ το λίγο...
|
|
|
|
|
Απ:Γειά και απο μένα-βοήθεια 14 Χρόνια, 10 Μήνες πριν
|
Κarma: 2
|
Προσπερνώντας την κακεχεντρέστατη ειρωνέια των τελευταίων γραμμών θα απαντήσω.. Το φαρμακείο που δούλευα είναι το φαρμακείο που έκανα πρακτική, οπότε και δεν με πλήρωνε. Άρα βγάζουμε τα 4.500-5.000 κτλ κτλ.. γιατί ήταν και ιδιόκτητο και συνεχίζει να είναι.
Εγώ έχω κτίριο σε περιοχή που μπορώ και να ανοίξω τελικά (γιατί πήρα την άδεια μου και ενημερώθηκα σήμερα), ρωτούσα απλά αν θα ανοίξει το επάγγελμα για να αποφασίσω τι επάγγελμα θα ασκώ, γιατρού ή φαρμακοποιού.
Επανέρχομαι στο θέμα των κερδών όμως..Έστω ότι είναι τόσο όσο τα λές, 6.500 ευρώ (με άπλετη καλοκαρδοσύνη...) έστω ότι το φαρμακείο κακοδουλεύει και βγάζει τα μισά σου λέω εγώ με περισσότερη καλοκαρδοσύνη.. θεωρείς ότι 3000 ευρώ στην τσέπη το μήνα έχοντας και έναν υπάλληλο (ή μη..) σε μία χώρα όπου ο βασικός μισθός είναι 700 ευρώ είναι λίγα;;;; Γιατί αν ναι τότε θελώ πολύ να δώ πόσο τρώς..αν για να χορτάσεις θές 4πλάσια μερίδα από ότι όλοι οι άλλοι έχεις κάποιο πρόβλημα.. ή θα έχεις. Εδώ ως γιατρός (ανειδίκευτος βέβαια αλλά γιατρός) κοιτάω να ξεκινήσω με έναν μισθό 4000 ευρώ ενώ θα εργάζομαι κάπου 50-57 ώρες την εβδομάδα.. Για επανεξετάστε την αδυφαγία λίγο...χαλάει την σιλουέτα..!!
Καλό βράδυ...
|
|
|
|
|
Απ:Γειά και απο μένα-βοήθεια 14 Χρόνια, 10 Μήνες πριν
|
Κarma: 2
|
kris έγραψε:
Ersa
Χωρίς να θέλω να σε θίξω και αστειευόμενος, θα σε ρωτούσα μήπως πέρασες από την Ονειρούπολη της Δράμας τελευταία? Γιατί τα νούμερα που αναφέρεις ισχύουν για λίγα σχετικά φαρμακεία. Το 60-70% των φαρμακείων και ιδίως αυτά των μεγάλων πόλεων είναι της τάξης των 30-35.000 τζίρου άρα καθαρού κέρδους επί 22% ίσον 6-7000 ευρώ. Επί αυτών των ποσών που αναφέρεσε και θεωρείς ότι είναι καθαρό κέρδος πρέπει να υπολογίζεις τον φόρο σου, την περαίωση, τα ληγμένα, τις καθυστερήσεις πληρωμών, τα χρέη των πελατών, την αύξηση του λειτουργικού σου κεφαλαίου και μερικά ακόμη απρόβλεπτα.
Όμως η φιλοσοφία του φαρμακείου και του δικού σου ρόλου περιορίζονται στο οικονομικό μόνο σκέλος? Η βιωσιμότητα ενός φαρμακείου έχει μόνο οικονομικούς παραμέτρους? Γιατί αν είναι έτσι ορθώς να μπούνε οι επιχειρηματίες στο επάγγελμα, ορθώς να απελευθερωθούν οι τιμές, ορθώς να κείσουν οι συνεταιρισμοί, ορθώς να υπαλληλοποιηθούμε, και πολλά άλλα....
Ορόλος του φαρμακείου και του φαρμακοποιού είναι η παροχή πρωτοβάθμιων υπηρεσιών υγείας. Και για να μπορεί να γίνει αυτό το φαρμακείο με όλα τα προβλήματα που σου προανέφερα πρέπει να έχει πληρότητα και εμείς αξιοπρεπώς και επαρκώς να εκπληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας.
Kris η παροχή πρωτοβάθμιων υπηρεσιών στην Ελλάδα χολένει.. το γνώρίζεις καλύτερα από εμένα ζώντας εδώ. Αυτό είναι θέμα δικό μας.. μόνοι μας το αλλάζουμε και ναι αν δεν αλλαχτεί καλώς να μπούνε όλοι να μας διαλύσουνε.. και να διδασκόμαστε μόνο φαρμακευτικό μάρκετινγκ..! Εγώ δεν επικεντρώθηκα σε αυτό..! Όσο για τους τζίρους πραγματικά δεν γνώρίζω κανένα φαρμακείο είτε σε επαρχία είτε σε πόλη με τζίρο κάτω των 70.000 ευρώ το μήνα. Τώρα πραγματικά εάν τα δικά σας φαρμακεία κινούνται με τζίρους των 30-40 χιλιάδων.. λυπάμαι!!
|
|
|
|
|
Απ:Γειά και απο μένα-βοήθεια 14 Χρόνια, 10 Μήνες πριν
|
Κarma: 5
|
Ομολογώ: είμαι άπληστος και τα λέω αυτά για να νομίζεις ότι τα φαρμακεία δεν βγάζουν, και να μην ανοίξεις φαρμακείο.
Παράτα την ιατρική και έλα Ελλάδα, άνοιξε φαρμακείο, κάτσε 1-2 χρόνια, και μετά απάντα σε αυτό το post με περισσότερες εμπειρίες.
Τα λέμε 11/1/2012
|
|
|
|
|
Απ:Γειά και απο μένα-βοήθεια 14 Χρόνια, 10 Μήνες πριν
|
Κarma: 2
|
Dear που έχεις φαρμακείο και πόσο τζίρο κάνεις; Από περιέργεια...!! Και αν νομίζεις ότι ως γιατρός θα βγάζω περισσότερα.... Περιμενω...
|
|
|
|
|
Απ:Γειά και απο μένα-βοήθεια 14 Χρόνια, 10 Μήνες πριν
|
Κarma: 5
|
Έχω φαρμακείο σε χωριό περίπου 2 χρόνια, με τζίρο ικανοποιητικό για τα δικά σου στάνταρ.
Το θέμα είναι ότι δουλεύω 12 ώρες τη μέρα σπαστό ωράριο 6 μέρες την εβδομάδα για να μπορώ να σου πω πως το να έχεις φαρμακείο δεν είναι μια θέση ιδιωτικού υπαλλήλου σε μια εταιρεία. Δεν μπορείς να μετράς τα κέρδη μιας επιχείρησης ως πολλαπλάσια του βασικού μισθού. Είναι λανθασμένη προσέγγιση της επιχειρηματικότητας.
Υπάρχει φαρμακείο το οποίο δεν έβγαζε ούτε τα έξοδα, έως ότου χτίστικε δίπλα του, κέντρο υγείας και τώρα κάνει έναν από τους μεγαλύτερους τζίρους στην Ελλάδα.
Όταν κάποιος που κάνει μια δουλειά σου αναλύει πως έχεις λάθος αντίληψη για τα πραγματικά δεδομένα της δουλειάς του, δεν απαντάς πως είναι άπληστος και πως εσύ όσους φαρμακοποιούς ξέρεις, βγάζουν πολλά λεφτά. Σε πληροφορώ πως τα νούμερα που αναφέρει ο kris έχουν πολύ σοβαρή βάση και είναι ο κανόνας.
Μην ακούς τους γιατρούς. Δεν θέλουν άλλον ένα γιατρό να μοιράσουν τον τζίρο τους, γιατί το δικό τους επάγγελμα είναι ήδη ανοιχτό ...
|
|
|
|
|
|
| | |
|